Το ΕΚΛ ετοιμάζεται για νέους αγώνες

* Με κινητοποιήσεις, απεργίες, παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, όπως αποφασίστηκε χθες στη συνέλευση αντιπροσώπων των σωματείων

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2024 13:45

Σειρά παρεμβάσεων-κινητοποιήσεων ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για το επόμενο διάστημα, όπως αυτές αποφασίστηκαν στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα του ΕΚΝΛ «Τάκης Τσιόγκας», εν όψει της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας που θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου.

Στη χθεσινή συνέλευση αποφασίστηκε την ημέρα της απεργίας το ΕΚΝΛ και τα σωματεία να συγκεντρωθούν στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, να στηριχθούν όλες οι κλαδικές απεργίες που προκήρυξαν τα σωματεία και να γίνουν παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς με αφορμή το τραγικό ατύχημα στο εκκοκκιστήριο βάμβακος για θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Επίσης, προγραμματίζεται παρέμβαση στη ΔΥΠΑ με το Συνδικάτο Οικοδόμων για το θέμα της ανέγερσης εργατικών κατοικιών, ενώ χθες αποφασίστηκε και η συμμετοχή στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων στις 9 και 10 Νοέμβρη στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου. «Συμμετέχουμε στη σύσκεψη για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό, να δυναμώσουμε ένα μεγάλο εργατικό-λαϊκό μέτωπο διεκδίκησης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που καταδυναστεύουν τη ζωή μας. Με ισχυρά σωματεία στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους που θα διασφαλίζεται η μαζική και δημοκρατική συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων. Ένα κίνημα ενωτικό, μαζικό, μαχητικό, που θα συνεχίσει τον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας, για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν Σύστημα Υγείας, δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη εκπαίδευση κ.ά.» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass