Αυλαία με βραβεύσεις και συναυλία

* Για το Φεστιβάλ «Scout Around» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 110 χρόνων Προσκοπισμού στη Λάρισα

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2024 13:40

Με βραβεύσεις και τη συναυλία της Λαρισαίας ερμηνεύτριας Εβίτας Θεοδωροπούλου και του συγκροτήματος «Evita an the Val Boys» έκλεισε την αυλαία του το Φεστιβάλ «Scout Around» στον Μύλο του Παππά.

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις τέχνες και τον πολιτισμό, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για την πόλη, ένας θεσμός που προωθεί τη συνέργεια, την αγάπη στον πολιτισμό και την κουλτούρα, δίνοντας παράλληλα ευκαιρίες άτυπης μάθησης για τις τέχνες και τον εθελοντισμό προς όλους τους νέους και τις νέες, συμπεριλαμβάνοντας και ευάλωτες ομάδες.
Το φεστιβάλ οργανώθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 110 χρόνια προσκοπισμού στην πόλη της Λάρισας, σε μια διοργάνωση σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων με την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας.
Η προχθεσινοβραδινή εκδήλωση περιελάμβανε βραβεύσεις των τριών καλύτερων έργων ζωγραφικής μαθητών και μαθητριών, οι οποίοι συμμετείχαν στον σχολικό διαγωνισμό ζωγραφικής, που υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Λάρισας.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης και ο περιφερειακός έφορος προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Αντώνης Ευαγγέλου βράβευσαν τους διακριθέντες στον διαγωνισμό ζωγραφικής, αλλά και συλλόγους και φορείς της πόλης που έδωσαν το «παρών» στο φεστιβάλ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες στους οποίους απονεμήθηκαν τα τρία πρώτα βραβεία είναι οι:
1ο βραβείο: Παντελιού Ειρήνη, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πλατυκάμπου.
2ο Βραβείο: Σουρτζής Χρήστος - Ραφαήλ, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης.
3ο Βραβείο: Ευαγγέλου Ειρήνη, από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.
Ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας και προσωπικά της διευθύντριας, κας Αικατερίνης Καραγιώργου.
Οι φορείς που συμμετείχαν είναι οι:
- Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία «Ευ Ζην», με διαδραστικά παιχνίδια και ομαδική ζωγραφική.
- Το «Θέατρο των Οδοιπόρων», με εργαστήριο θεάτρου, ασκήσεις ορθοφωνίας και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς.
- Ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο «Α.Σ. Ολυμπιάδα Λάρισας ΑμεΑ», με αγώνα μπάσκετ 3on3 και τη συμμετοχή των επισκεπτών.
- Σύλλογος Φίλων Ασιατικών Τεχνών & Πολιτισμού «Λωτός», με παρουσίαση αλληλουχίας κινήσεων κουνγκ φου.
- Σχολή χορού Real Dance, με μικρές χορογραφίες hip hop και dancehall και τη συμμετοχή όλων των επισκεπτών.
- Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο Θετταλός», με παρουσίαση παραδοσιακών χορογραφιών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και τη συμμετοχή των επισκεπτών.
- «Dimi Art Studio», με Workshop και αναφορές στη ζωγραφική (live action) και στο γκραφίτι.
- Φωτογραφική ομάδα «Fplus», με διαδραστικά παιχνίδια φωτογραφίας και τη δημιουργία ιστορίας με φωτογραφικά καρέ.
- Θύμιος Μαρτζέλης, με εργαστήριο πηλοπλαστικής, όπου η καθεμία και ο καθένας δημιούργήσε ένα έργο από πηλό!
- Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ), με την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης και την επίδειξη παροχής α’ βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις. Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια πηλοπλαστικής, θεατρικά, διαδραστικά παιχνίδια φωτογραφίας, αθλοπαιδιές, χορούς και να παρακολουθήσουν επιδείξεις παροχής πρώτων βοηθειών, αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο και τέλος, να διασκεδάσουν με τη συναυλία της Εβίτας Θεοδωροπούλου και του συγκροτήματος «Evita an the Val Boys».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass