Συζήτησαν για τη βιωσιμότητα της αλιείας

* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦ. ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 13:30

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ) είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρήστος Κέλλας, στο ΥΠΑΑΤ, στη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κλάδου της μέσης αλιείας στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΕΠΜΑ Γιάννης Μπουντούκος, ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Μηχανοτρατών Βαγγέλης Αραπάκης, ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Σαρίκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Μηχανοτρατών Καβάλας Δημήτρης Σακάτης και ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Νέας Μηχανιώνας Κωστής Νταουλτζής, ενώ παρέστησαν και η γενική διευθύντρια Αλιείας του ΥΠΑΑΤ Ευθυμία Γιόκαλα και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατά τη διάρκειά της εξετάστηκε εκτενώς η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης για τη λειτουργία του αλιευτικού εργαλείου της μηχανότρατας και η δυνατότητα λήψης μέτρων για την προστασία του μπακαλιάρου που υπεραλιεύεται. Στη συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της μέσης αλιείας και της μηχανότρατας.
Ο υφυπουργός σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση τόνισε τα εξής: «Στηρίζουμε έμπρακτα τον κλάδο της μέσης αλιείας, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει στην εθνική οικονομία και στη διατήρηση της αλιευτικής μας παράδοσης. Η αλιεία αποτελεί έναν από τους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, με σημαντική συνεισφορά στην απασχόληση και στις τοπικές κοινωνίες. Εξετάζουμε με προσοχή τα αιτήματα των αλιέων προωθώντας λύσεις που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του κλάδου, σε πλήρη αρμονία με την προστασία των αλιευτικών πόρων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η ενίσχυση της αλιείας και η διασφάλιση των συμφερόντων των αλιέων είναι προτεραιότητά μας, ώστε να διατηρηθεί η συμβολή της στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass