Επεσε η αυλαία της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»

* ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2024 13:50

Η αυλαία έπεσε για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024», στον Δήμο Τεμπών, έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας και της οικολογικής συνείδησης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Δήμος Τεμπών για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετείχε ενεργά σε αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στη σημασία των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και άθλησης, προσβλέποντας σε ένα πιο ανθρώπινο, πράσινο και υγιές περιβάλλον. Υλοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις που αγκαλιάστηκαν από μικρούς και μεγάλους. «Οι δραστηριότητες που διοργανώθηκαν, όχι μόνο προήγαγαν την υγιή ζωή μέσω της σωματικής άσκησης, αλλά και έστειλαν ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και υιοθετώντας πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, καθώς το φετινό μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ήταν «Συνδυάζω να μετακινούμαι σε δημόσιο χώρο»», τόνισε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης. «Η συμμετοχή μαθητών, μαθητριών και δημοτών υπήρξε ενθαρρυντική, με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων που απευθύνονταν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Από ποδηλατοδρομίες, αθλητικές δραστηριότητες, γυμναστική και ενημερωτικές καμπάνιες, ο Δήμος Τεμπών επιδίωξε να εμπνεύσει μια κουλτούρα κινητικότητας που σέβεται το περιβάλλον, ενισχύοντας την αίσθηση της κοινότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά την Εκπαιδευτική Κοινότητα του Δήμου Τεμπών, τους κ. Τσιάτσιο, Κόντο, Μαράτο και Σαΐτη, διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Μακρυχωρίου, Συκουρίου, Πυργετού και Γόννων αντίστοιχα, τις διευθύντριες κες Ματθαίου και Καμπούρη των Γυμνασίων Συκουρίου και Μακρυχωρίου αντίστοιχα. Επίσης, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του Δήμου Τεμπών. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποδεικνύει κάθε χρόνο ότι μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να συμβάλλουν σε μεγάλες βελτιώσεις για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας. Ο Δήμος Τεμπών, με τις πρωτοβουλίες του, αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας και της δέσμευσης όλων για ένα καλύτερο μέλλον», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass