Εκλεψαν το αντλιοστάσιο στο Κουλούρι

* Προκαλώντας ζημιές 3.000 ευρώ στον ΤΟΕΒ Πηνειού * Αφαίρεσαν και το καταγραφικό του κλειστού κυκλώματος

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2024 14:15

Το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Πηνειού στο Κουλούρι έκλεψαν άγνωστοι δράστες προκαλώντας υλικές ζημιές, που, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. από τους υπεύθυνους του Τοπικού Οργανισμού, το κόστος για την αποκατάστασή τους αγγίζει τις 3.000 ευρώ.

Η κλοπή που εκτιμάται ότι έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου καταγγέλθηκε προχθές στην ΕΛ.ΑΣ., με τους δράστες -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- να αφαιρούν ακόμη και το καταγραφικό μηχάνημα του κλειστού κυκλώματος και όλα τα παρελκόμενά του για να σβήσουν προφανώς τα ίχνη της δράσης τους.
Οι δράστες αφαίρεσαν καλώδια διαφορετικών τύπων και συνολικού μήκους 70 μέτρων, προκαλώντας παράλληλα υλικές ζημιές στο αντλιοστάσιο. Υπενθυμίζεται πως οι κλοπές καλωδίων, με απώτερο σκοπό τη μεταπώληση του περιεχόμενου χαλκού, αποτελούν τη σύγχρονη μάστιγα των αγροτών σε ιδιωτικές γεωτρήσεις, σε αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ, αλλά και του φορέα ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ) με τις κλοπές μετασχηματιστών, ενώ μία από τις μεγαλύτερες σε κόστος κλοπές που σημειώθηκαν ήταν αυτή στο φράγμα της Γυρτώνης τον περασμένο Ιούνιο.
Οι εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ Πηνειού, μεταβαίνοντας τότε στο φράγμα (φωτ.), προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις και να δρομολογήσουν τις εργασίες συντήρησης και επαναλειτουργίας του, ενόψει της αρδευτικής περιόδου, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι άγνωστοι δράστες, εκμεταλλευόμενοι και τη μη φύλαξη των εγκαταστάσεων, προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να κλέψουν καλωδιώσεις.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass