Εφυγε ο «Στρατηγός»

* ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2024 8:06

Βαθύ το πέπλο θλίψης και οδύνης που απλώθηκε στην κοινωνία της Λάρισας με το άγγελμα του θανάτου του πρώην αντιδημάρχου Λαρισαίων, Δημήτρη Γεωργάκη, που έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια, τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τη Λάρισα με υπευθυνότητα, αφοσίωση, πάθος και ανιδιοτέλεια, και η απώλεια του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Πρωταγωνίστησε στην τοπική αυτοδιοίκηση, και ως αντιδήμαρχος και ως αναπληρωτής δήμαρχος, και πάντα στη θέση του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα της πόλης.

Το χαμόγελο, η εγκαρδιότητα, αλλά και η μαχητικότητά του τον ξεχώρισαν. Εξάλλου, ο Δημήτρης Γεωργάκης, ο «στραγηγός» όπως τον αποκαλούσαν φίλοι και συνεργάτες, είχε μακροχρόνια παρουσία στον δημόσιο βίο της πόλης, ξεκινώντας την πορεία του το 1998, όταν εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χριστόδουλου Καφφέ, μέχρι στις δημοτικές εκλογές του 2023, όπου εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Λάρισας με τον συνδυασμό «Λάρισα που μας αξίζει» του δημάρχου Θανάση Μαμάκου και διετέλεσε αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και αναπληρωτής δημάρχου.ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων εξέδωσε ψήφισμα για τον θάνατό του, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος αναφέρει στο μήνυμά του τα εξής: «Με θλίψη και πόνο αποχαιρετώ μαζί με την πόλη έναν άνθρωπο, έναν φίλο, έναν συνεργάτη, έναν άνθρωπο της αυτοδιοίκησης. Ο Δημήτρης Γεωργάκης υπηρέτησε την πόλη και τον Δήμο με ανιδιοτέλεια, με σεβασμό στους πολίτες, με αποτελεσματικότητα και αφήνει πίσω του ένα σημαντικότατο έργο. Κυρίως, όμως, δίδαξε ευγένεια και συγκαταβατικότητα και απέδειξε στην πράξη ότι τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται μέσα από τη συνεργασία και τη συνεννόηση. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του και να πω ότι είμαι περήφανος και τυχερός που τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του». Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος, ο επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας Συμπαράταξης Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, η πρώην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου.
Συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Η Λάρισα που μας αξίζει».
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Τρίτη, στις 12 μ., στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία (πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass