Παραίτηση προέδρου και εκλογές

*Ζητούν κάτοικοι της Αλεξανδρινής στον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής *Αμφισβητούν την εκλογή του, διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς του Ζητούν κάτοικοι της Αλεξανδρινής στον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής Αμφισβητούν την εκλογή του, διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς του *Τι αναφέρουν σε επιστολή τουςΤι αναφέρουν σε επιστολή τους

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2024 13:41

Επιστολή διαμαρτυρίας για όσα έγιναν αλλά και όσα δεν έγιναν υπέγραψαν και απέστειλαν στην «Ε» 30 κάτοικοι της περιοχής Αλεξανδρινή του Δήμου Αγιάς, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους που υπογράφουν την επιστολή, ευθύνη έχει ο κ. Κίτσος πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου της περιοχής και ζητούν την «άμεση αποχώρησή του, την παραίτηση του υπάρχοντος Δ.Σ. και την ανάδειξη με νομότυπες διαδικασίες νέου συμβουλίου απαρτιζόμενο από νέους ικανούς και δραστήριους ανθρώπους».
Πιο αναλυτικά η επιστολή είναι η εξής:
«Τα προβλήματα του οικισμού Αλεξανδρινή του Δήμου Αγιάς είναι πάμπολλα και άλυτα επί σειρά ετών. Μείζον και πάγιο θέμα των κατοίκων είναι η παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας (παραχωρητήρια) των ακινήτων τους, που βρίσκονται εντός του παλαιού αιγιαλού από πλευράς της κτηματικής υπηρεσίας. Ενώ σε μικρό αριθμό ιδιοκτητών δόθηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας, αυτό δεν συνεχίστηκε στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Η δημοσιότητα που έλαβε το θέμα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και μία σειρά λανθασμένων κινήσεων του Δ. Σ. και του κ. Κίτσου προσωπικά, λειτούργησε ως τροχοπέδη, αφού το υπουργείο Οικονομικών ανέστειλε την έκδοση τίτλων μέχρι την ψήφιση νέου πανελλαδικού νόμου.
Οι συνεχείς διαβεβαιώσεις του κ. Κίτσου πως «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» έχουν σταματήσει να καθησυχάζουν τους κατοίκους, καθώς δεν γίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων ή τουλάχιστον κάθε προσπάθεια αποβαίνει άκαρπη. Η διασπορά ψευδών δηλώσεων, μάλιστα, είναι συστηματική εκ μέρους του και δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα.
Επί παραδείγματι, προ διμήνου ο κ. Κίτσος, περιφερόταν εντός του οικισμού και μάλιστα από πόρτα σε πόρτα δηλώνοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατέθεσε στη ΔΕΗ το ποσό που απαιτείται για την ηλεκτροδότηση μέχρι την είσοδο του οικισμού ή μέχρι τον αύλειο χώρο της εκκλησίας, πράγμα το οποίο δεν έγινε μέχρι τις 19/8/2024, όπως μας διαβεβαίωσε το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ .
Το ίδιο ψευδείς αποδείχθηκαν οι διαβεβαιώσεις πως θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση της οδού Μ. Αλεξάνδρου, η οποία θα ολοκληρωνόταν με το πέρας του καλοκαιριού.
Για τα παραπάνω οι κάτοικοι ανέμεναν ενημέρωση από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες κατά την ετήσια χοροεσπερίδα. Όχι μόνο δεν παραβρέθηκε κανένας βουλευτής, εκπρόσωπος του Δήμου Αγιάς ή της Περιφέρειας Λάρισας σε αυτήν, αλλά αποφεύχθηκε από τον κ. Κίτσο ακόμα κι ένας τυπικός χαιρετισμός προς τους παρευρισκόμενους, προφανώς διότι σκοπός ήταν να διαφύγει κάθε ερώτησης εκ μέρους τους. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι ο εκλεγμένος του τοπικού συμβουλίου Παλαιοπύργου όπου υπάγεται η Αλεξανδρινή κ. Ιωάννης Μπεριτζάς δεν προσκλήθηκε και στην εν λόγω χοροεσπερίδα και ουδέποτε ενημερώθηκε περί των ενεργειών του Δ. Σ. ώστε να συμβάλλει ως αρμόδιος στις ενέργειες επίλυσης των προβλημάτων.
Επιπροσθέτως παρανόμως και αυθαιρέτως το Δ.Σ. ανέλαβε και τα εκκλησιαστικά καθήκοντα του Ιερού Ναού Αγ. Κων/νου και Ελένης Αλεξανδρινής.
Εν κατακλείδι, τα προβλήματα του οικισμού χρήζουν δραστικότερων μέτρων προκειμένου να επιλυθούν, τα οποία ως φαίνεται δεν μπορεί να λάβει ο κ. Κίτσος, ο οποίος σημειωτέον είναι παρανόμως εκλεχθείς και αυτοαποκαλείται πρόεδρος. Οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται επί σειρά ετών και οι ανάγκες και τα αιτήματά τους δεν εκπροσωπούνται επάξια. Ως εκ τούτου επιβάλλεται η άμεση αποχώρησή του, η παραίτηση του υπάρχοντος Δ.Σ. και η ανάδειξη με νομότυπες διαδικασίες νέου συμβουλίου απαρτιζόμενο από νέους ικανούς και δραστήριους ανθρώπους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass