«Πλημμύρισε» το «Θέατρο Θάλασσας»

* Από παραδοσιακή μουσική στη Βελίκα

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2024 13:10

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Τη χαρά να γίνουν μέρος των αυγουστιάτικων εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, που διοργανώνονται εδώ και δέκα χρόνια μέσω του φορέα πολιτισμού «Μαγνητών Κιβωτός» πάντα τέτοια εποχή ως τον Δεκαπενταύγουστο και που συνδυάζουν άριστα τις παρακλήσεις στην Παναγία με τη μουσική μας παράδοση, έζησαν το βράδυ της Παρασκευής πλήθος ανθρώπων στο ανοιχτό «Θέατρο Θάλασσας» στη Βελίκα.

Η ορχήστρα «Ιωνία» με τον Βασίλη Αγροκώστα στο τραγούδι, τον Δημήτρη Δεμελή στο βιολί, τον Γιώργο Διαμαντόπουλο στο κανονάκι, τον Χρυσόστομο Χατζηγεωργίου στο ακορντεόν, τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου στο σαντούρι, τον Στέφανο Κωστόπουλο στο λαούτο και τον Νεκτάριο Δεμελή στα κρουστά και στην καλλιτεχνική διεύθυνση, κατάφεραν να «ταξιδέψουν» με τις όμορφες μελωδίες τους το κοινό και να πετύχουν, όπως επισήμανε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του συνδιοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας «Φιλοκτήτης» κ. Αντωνία Χατζοπούλου, τον γενικότερο σκοπό που έχουν αυτές οι εκδηλώσεις, να ελαφρύνουν το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα αυτής της περιόδου, αγαλλιάζοντας και ψυχαγωγώντας τους κατοίκους, τους παραθεριστές και τους επισκέπτες της περιοχής.
Η κ. Χατζοπούλου αναφέρθηκε, επίσης, και στο ότι φέτος στις αυγουστιάτικες εκδηλώσεις της Ι.Μ. Δημητριάδος, που φέρουν τον τίτλο «Σπίτι μας η Εκκλησιά, μάνα μας η Παναγιά», τιμάται συνάμα η ελληνική οικογένεια, ένας θεσμός που δέχτηκε τον τελευταίο καιρό αμφισβήτηση και πιέσεις, ενώ στάθηκε στην οχταετή συνεργασία του συλλόγου με τον φορέα πολιτισμού «Μαγνητών Κιβωτός», μην παραλείποντας φυσικά να ευχαριστήσει γι’ αυτό τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, αφού προηγουμένως τέλεσε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βελίκας την ιερά παράκληση στην Παναγία, πλαισιωμένος από τον αρχιερατικό επίτροπο Αγιάς, πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή, κι άλλους ιερείς της Μητροπόλεως. Από την πλευρά του, ο κ. Ιγνάτιος, στον δικό του σύντομο χαιρετισμό, αναφέρθηκε σε αυτές τις εκδηλώσεις της Μητρόπολης, καλώντας τους μεγαλύτερους σε ηλικία να μεταφέρουν στις νέες γενιές την αξία της οικογένειας. Τόνισε ότι για όλους τους Έλληνες μια μεγάλη οικογένεια είναι και αυτή της Εκκλησίας με Μάνα την Παναγιά. Υπογράμμισε ότι δύναμή μας είναι η Πίστη μας, θησαυρός μας η Ορθοδοξία, μάνα μας η Παναγιά. «Η Πίστη» είπε «μας ενώνει και ενωμένοι κάτω από τη σκέπη της Παναγίας μπορούμε κάθε αντιξοότητα και κάθε δυσκολία να αντιμετωπίσουμε, μπορούμε έτσι να βγούμε από τα αδιέξοδα», ενώ ολοκλήρωσε ευχόμενος: «Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, καλή πανήγυρη της Μεταμορφώσεως, καλή Παναγιά για όλον τον λαό μας με μία προσευχή για ειρήνη σε όλον τον Κόσμο».  Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς τον σεβασμιότατο, προς τον πολιτιστικό φορέα «Μαγνητών Κιβωτός», τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την όλη διοργάνωση, όσο και προς τον κόσμο που έδωσε μαζικά το «παρών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass