«Κλειδώνει» η 1η ΤΑΞΑΣ στην 110 Π.Μ.

* Με Τάγματα Επιθετικών Ελικοπτέρων και τη διοίκηση στον Τύρναβο, ενώ αναμένεται η οριστική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Εθνικής Άμυνας

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2024 13:00

Την απόφαση – πρόταση της στρατιωτικής προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παραμείνουν στη Λάρισα τα Τάγματα Επιθετικών Ελικοπτέρων φαίνεται πως επιβεβαιώνουν οι πρόσφατες επισκέψεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Δημ. Χούπη, και του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Γ. Κωστίδη, στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας καλείται να εξετάσει τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έδρας της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο, οι εγκαταστάσεις της οποίας πλημμύρισαν από την κακοκαιρία «Daniel» πριν από έναν χρόνο. Εκτοτε, όπως είναι γνωστό, η 1η ΤΑΞΑΣ παραμένει προσωρινά «φιλοξενούμενη», έχοντας διαμοιραστεί και σε άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ επιχειρεί από την 110 Πτέρυγα Μάχης του αεροδρομίου της Λάρισας, με τη διοίκηση να έχει μεταφερθεί στο στρατόπεδο Σχοινά, στον Τύρναβο.
Τα Τάγματα Επιθετικών Ελικοπτέρων (σ.σ. «Απάτσι») μεταφέρθηκαν εσπευσμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο στο αεροδρόμιο της Λάρισας και από τις επισκέψεις των αρχηγών, ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ εκτιμάται ότι η επιλογή της Λάρισας ως μέρος της έδρας φαίνεται πως έχει αποφασιστεί, τουλάχιστον από τη στρατιωτική ηγεσία. Αυτό που μένει να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι οι περιοχές όπου θα διαμοιραστεί η ΤΑΞΑΣ, όπως και τα κριτήρια της απόφασης, με δεδομένο ότι ασκούνται πιέσεις η έδρα να παραμείνει στη Θεσσαλία για λόγους που περιγράφονται στις θέσεις τοπικών φορέων (σ.σ. σχετικό υπόμνημα απέστειλε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας).
Το βέβαιο είναι πως οι εγκαταστάσεις του Στεφανοβίκειου δε θα χρησιμοποιηθούν ξανά για αυτονόητους λόγους, το κόστος για νέες υποδομές είναι εξαιρετικά μεγάλο, ενώ τα Γενικά Επιτελεία, πέρα από τα τοπικά συμφέροντα, εξετάζουν το θέμα της μεταφοράς της έδρας με βάση και τα επιχειρησιακά δεδομένα της Αεροπορίας Στρατού.              

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass