Λύση στα χρόνια εργασιακά προβλήματα πυροσβεστών

* ΖΗΤΑ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2024 14:20

«Άμεση επίλυση των χρόνιων εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων των Πυροσβεστών» ζητά ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, σύμφωνα με την οποία ζητούν την επίλυση των χρόνιων εργασιακών και ασφαλιστικών προβλημάτων τους.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι δεν περατώθηκε κανένα από τα αιτήματα των Εποχιακών – Συμβασιούχων Πυροσβεστών, των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (Π.Π.Υ.), των Μόνιμων Πυροσβεστών, καθώς και όλων των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Επισημαίνεται ότι τα αιτήματα αφορούν «την άμεση μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που προσλήφθηκαν το 2019, την τροπολογία του ν. 4997/2022, την ένταξη των μάχιμων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στον κανονισμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, τη χρηματική αποζημίωση ανά ώρα υπερεργασίας, την ίση μεταχείριση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, αντίστοιχα με το μόνιμο προσωπικό, την αναγνώριση του τίτλου σπουδών, σε περίπτωση που αποκτηθεί αυτός ο τίτλος μεταγενέστερα, την κατάργηση του άρθρου του ν. 4662/2020, που δίνει το δικαίωμα σε κάθε περιφερειάρχη να μετακινεί υπηρεσιακά εντός νομού έως τέσσερις (4) μήνες ανά έτος τον Πυροσβέστη Πενταετούς Υποχρέωσης, τη χορήγηση του επιδόματος της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, την κατάργηση του άρθρο 162 του ν. 4662/2020 που αναφέρει τον νέο κανονισμό μεταθέσεων του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, την επαναλειτουργία της Σχολής Αρχιπυροσβεστών (ανά έτος) σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΛ.ΑΣ., τη βαθμολογική αναγνώριση από της αρχικής πενταετίας -(καθ’ όλα μάχιμης) υπηρεσίας- των πρώτων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης που μονιμοποιήθηκαν με βάση τον ν. 3938/2011 και στους οποίους απονεμήθηκε ο βαθμός του πυροσβέστη, την πιστή τήρηση και εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, τη χορήγηση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας (Μ.Α.Π.) σε όσους δεν έχουν δοθεί έως τώρα, τον εκσυγχρονισμό του στόλου με αγορά νέων οχημάτων εφόσον ένα μεγάλο ποσοστό είναι ακόμη σε λειτουργία από το έτος 1990» και ζητείται η άμεση επίλυσή τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass