«Οχι στην 6ήμερη εργασία»

* ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2024 14:10

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος προχωρά αύριο το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αντιδρώντας στην 6ήμερη εργασία.

Η απόφαση ελήφθη χθες το απόγευμα στο ΕΚΛ και σε έκτακτη σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων και συνδικαλιστών, με τον γεν. γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρη Τζιμούλη, κατά την εισήγησή του στη σύσκεψη να υπογραμμίζει πως «με απαράδεκτη ερμηνευτική εγκύκλιο για την ψηφιακή κάρτα η κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή επίσημα την απλήρωτη εργασία μέχρι και 2 ώρες την ημέρα στις επιχειρήσεις που θα ενταχτούν στο σύστημα της ψηφιακής κάρτας (βιομηχανίες, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, συγκοινωνίες, εταιρείες φύλαξης, εταιρείες ασφάλισης).
Η εγκύκλιος αξιοποιώντας τον νόμο ν. 4808/2021 (Ν. Γεωργιάδη) δίνει τη δυνατότητα της «ευέλικτης προσέλευσης» του εργαζόμενου μέχρι 120 λεπτά. Δηλαδή ο εργοδότης μπορεί να μεταβάλει καθημερινά την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου εργασίας σε ένα εύρος 4 ωρών, χωρίς καν να θεωρείται καταχρηστική η συνεχής αλλαγή ωραρίου»!
Προσθέτοντας ότι «η επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα ολοκληρώνεται σε συνδυασμό με την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας που θα αποφασίζει μονομερώς ο εργοδότης, το 13ωρο και την απασχόληση «κατά παραγγελία» του Νόμου Γεωργιάδη! Έτσι, λοιπόν, αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την «επιστροφή στην κανονικότητα» και τη «βελτίωση των εργασιακών συνθηκών». Στην ουσία λένε στους εργαζόμενους πως αν δε σας φτάνει ο μισθός, πρέπει να δουλεύετε όλη μέρα και μάλιστα να μην πληρώνεστε για όλες τις ώρες! Η αιτία, όμως, που δεν μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα, δεν είναι ότι δουλεύουμε λίγες ώρες τη μέρα ούτε λίγες μέρες την εβδομάδα, αλλά ότι μας ξεζουμίζουν οι χαμηλοί μισθοί, η φοροληστεία, οι ανατιμήσεις, η πανάκριβη ενέργεια, η εμπορευματοποίηση των πάντων, κι όλα για τα κέρδη των καπιταλιστών». Να σημειωθεί πως η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. αύριο το απόγευμα (δίπλα από το καφέ «Boοkali» στη Ν. Σμύρνη).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass