Πολλαπλή η παρακαταθήκη της Συμπαράταξης

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ-ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 10:30

«Η Συμπαράταξη Λαρισαίων είναι μια γνήσια αυτοδιοικητική παράταξη η οποία έχει δώσει υπέροχα δείγματα γραφής στην πόλη, και στο επίπεδο του έργου και στο επίπεδου του αξιακού φορτίου που η ίδια κουβαλάει από την ώρα της δημιουργίας της» τόνισε χθες ο πρώην δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της παράταξης κ. Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο κέντρο Circus. Παρουσία της δημοτικής ομάδας, υποψηφίων στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές και πολλών φίλων της παράταξης, που γέμισαν το Circus, ο κ. Καλογιάννης έκανε έναν μίνι απολογισμό της δημαρχιακής θητείας της Συμπαράταξης, θητεία που διήρκεσε 9 χρόνια.


Ο πρώτος από τους τρεις άξονες πάνω στους οποίους επικεντρώθηκε στην ομιλία του ο κ. Καλογιάννης ήταν η «προίκα» που άφησε η δημοτική αρχή της Συμπαράταξης Λαρισαίων στην επόμενη δημοτική αρχή, προίκα 85 εκατομμυρίων ευρώ με έργα συμβασιοποιημένα και χρηματοδοτημένα. «Εχουμε αφήσει πίσω μας μια δουλειά η οποία έχει έργα ολοκληρωμένα, χρηματοδοτημένα, υπογεγραμμένα από τους αντιδημάρχους και τον δήμαρχο ύψους 85 εκατομμυρίων. Εργα τα οποία θα λύσουν όλα τα προβλήματα της πόλης τις επόμενες δεκαετίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Δεύτερος άξονας ήταν η παρακαταθήκη που αφήνει στα δημοτικά πράγματα ολόκληρης της χώρας το εγχείρημα της Συμπαράταξης Λαρισαίων. Ανέφερε ο κ. Καλογιάννης ότι «...η πορεία που ξεκίνησε το 2014 ήταν ένα πρωτόγνωρο σχήμα πανελλαδικά. Αυτή η προσπάθεια έκανε και εμένα προσωπικά πολλές φορές να μπαίνω στα γραφεία των υπουργών και να λέω πάρτε αυτό το κείμενο για να διαβάσετε τι έκανε η Λάρισα και πώς πέτυχε η πόλη να έχει ένα αυτοδιοικητικό σχήμα, μια προοδευτική κίνηση τη διοίκηση του δήμου. Όλοι εκπλήσσονταν που δεν ήταν δήμαρχος ορισμένος από ένα κόμμα, αλλά ήταν δήμαρχος που είχε συνοδοιπόρους και συναγωνιστές που εκλέχτηκαν από ένα εκλεκτορικό σώμα για πρώτη φορά στη χώρα. Αφήσαμε πίσω ιδεολογικές και διαφορετικές ίσως πολιτικές, βάζοντας ως πρόταγμα την πόλη και τη δουλειά που έπρεπε να κάνουμε για την πόλη. Είχαμε αυτοδιοικητική ατζέντα για την πόλη και όχι κομματική».
Ο τρίτος άξονας που στάθηκε ο Απόστολος Καλογιάννης ήταν η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω της η Συμπαράταξη, αλλά και η απαραίτητη αναδιοργάνωση και αναδιάρθρωση της παράταξης, αλλά και ο νέος ρόλος που καλείται να υπηρετήσει, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης αναφέρθηκε στη νέα πορεία που θα πρέπει να χαράξει η παράταξη «πορεία μιας αναδιοργάνωσης της προσπάθειάς μας, της ίδιας της κίνησης με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, νέου δυναμικού της κοινωνίας μας. Μια πορεία πατώντας πάνω σε αυτά που μέχρι σήμερα πετύχαμε. Διαμορφώνονται στην πόλη -σε διάφορα επίπεδα και σε διάφορες δραστηριότητες- ενωτικές προσπάθειες τις οποίες έχει ανάγκη η ίδια η χώρα και η αυτοδιοίκηση για να απαντήσει στα μεγάλα ζητήματα της επόμενης περιόδου της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης».
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass