Σε αναμονή για το άνοιγμα των σχολείων

*Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΟΡΟ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ-ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΑΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΑΛΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2023 11:45
Η κατάσταση του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού των Εργατικών  Κατοικιών Γιάννουλης… Μόνο θλίψη και απελπισία Η κατάσταση του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης… Μόνο θλίψη και απελπισία

Της Νατάσας Πολυγένη
«Κινούμαστε στην κατεύθυνση να ανοίξουν τα σχολεία της Θεσσαλίας τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, υπό τον απαράβατο όρο να είναι ασφαλή» δηλώνει στην «Ε» η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή. Η υφυπουργός αντιλαμβανόμενη την ανησυχία τόσο της εκπαιδευτικής όσο και της μαθητικής κοινότητας τόνισε ότι καθημερινά το Υπουργείο είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να αξιολογείται η κατάσταση και αναμένει εγγράφως τις διαβεβαιώσεις ότι είναι έτοιμα να λειτουργήσουν, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν σχολικές μονάδες για τις οποίες αυτό δεν θα είναι εφικτό. Όπως ανέφερε η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων δεν παρουσιάζει πρόβλημα και συγκεκριμένα από τις 1.036 σχολικές μονάδες, λιγότερες από 100 έχουν προβλήματα και δρομολογούνται λύσεις ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να ξεκινήσουν μαθήματα.


Όσον αφορά τον Δήμο Λαρισαίων, σύμφωνα και με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Δ. Δεληγιάννη, τα σχολεία που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να λειτουργήσουν είναι το 3ο Νηπιαγωγείο και 3ο Δημοτικό Σχολείο των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, το Νηπιαγωγείο Δασοχωρίου και το Γυμνάσιο-Λύκειο Φαλάνης. Για αυτά τα σχολεία η λύση που δρομολογείται είναι μεταφορά των μαθητών σε άλλα σχολεία. Το Νηπιαγωγείο Δασοχωρίου θα μεταφερθεί στο Νηπιαγωγείο Φαλάνης, οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Φαλάνης στον Αμπελώνα και των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, στο 1ο και 2ο Γιάννουλης και στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Τα υπόλοιπα σχολεία δεν παρουσιάζουν απολύτως κανένα πρόβλημα.
Στο μεταξύ, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία διαδικτυακή σύσκεψη, με τη συμμετοχή των στελεχών εκπαίδευσης της Θεσσαλίας και την υφυπουργό Ζ. Μακρή, υπό τον υπουργό Κ. Πιερρακάκη, για τα σχολεία της Θεσσαλίας, στην οποία διατυπώθηκαν και προβληματισμοί για το εάν μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία τα οποία δεν έχουν νερό προς ανθρώπινη χρήση. Πάντως μέχρι και χθες το βράδυ η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν εξέδωσε απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.
ΟΛΜΕ: «Eκκληση να μην ανοiξουν»
Έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην αποφασίσει το άνοιγμα των σχολείων ούτε την επόμενη εβδομάδα και για όσο υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος, απηύθυνε η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της.
Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί επίσης την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της και να κινητοποιήσει επιτέλους αποτελεσματικά τον κρατικό μηχανισμό για να αποκατασταθούν άμεσα οι τεράστιες ζημιές και να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων της Θεσσαλίας», και τονίζει: «Ο λαός της Θεσσαλίας μετρά ακόμα τις πληγές του. Ζωές χάθηκαν, περιουσίες καταστράφηκαν, δομές κατέρρευσαν. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σημειώνονται συνεχώς κρούσματα μεταδοτικών ασθενειών, ενώ σε κάποιες περιοχές εξακολουθούν να μην έχουν ούτε πόσιμο νερό. Θεωρούμε αδιανόητη οποιαδήποτε σκέψη ανοίγματος των σχολείων πριν να εξασφαλιστεί πλήρως η υγειονομική ασφάλεια για τη λειτουργία τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass