Απέραντη χωματερή πίσω από την 5η ΥΠΕ!

*ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ *Γ. ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ: ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Ο ΧΥΤΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΣΕ 5-10 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΟΛΑ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2023 12:35

Σε απέραντη χωματερή έχει μετατραπεί ο χώρος πίσω από την 5η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ), ακριβώς δίπλα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στο Μεζούρλο. Έντρομοι οι επισκέπτες, εργαζόμενοι και ασθενείς του νοσοκομείου, παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες φορτηγά του Δήμου Λαρισαίων και ιδιωτών που έχουν αναλάβει το έργο της απομάκρυνσης των ογκωδών αντικειμένων και οικοσυσκευών των πλημμυρισμένων σπιτιών, να πηγαινοέρχονται και να τα εναποθέτουν στον συγκεκριμένο χώρο.


Εύλογη η ανησυχία τους καθώς ο όγκος των απορριμμάτων μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και πολύ φοβούνται ότι αν δεν απομακρυνθούν άμεσα, ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών είναι μεγάλος. Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος τον συγκεκριμένο χώρο τον χρησιμοποιούσαν εδώ και χρόνια οι υπηρεσίες του Δήμου για φυσική και ελεγχόμενη λιπασματοποίηση-κομποστοποίηση των υπολειμμάτων κλαδέματος. Πολίτες χθες διαπίστωσαν ότι πέρα από την εναπόθεση γινόταν και θρυμματισμός, γεγονός που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση για την ατμοσφαιρική ρύπανση από έπιπλα και αντικείμενα που μέχρι πρότινος κολυμπούσαν σε μολυσμένα νερά.
Η «Ε» επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Αλεξούλη ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός-αδιάψευστος μάρτυρας εξάλλου οι φωτογραφίες-αλλά έσπευσε να καθησυχάσει τον κόσμο τονίζοντας ότι χθες ήταν η τελευταία ημέρα που τα φορτηγά ξεφόρτωσαν στον συγκεκριμένο χώρο. «Ξεκινήσαμε όταν οι δρόμοι ήταν κλειστοί και δεν μπορούσαμε να τα μεταφέρουμε στον ΧΥΤΑ Λάρισας. Έπρεπε να απομακρυνθούν άμεσα από τα σπίτια και τις συνοικίες και αναγκαστικά οδηγηθήκαμε σε αυτή τη λύση. Αυτό όμως σταματά. Είμαστε εν αναμονή άδειας από την Περιφέρεια για να τα μεταφέρουμε σε συγκεκριμένο χώρο έξω από τον ΧΥΤΑ. Σε 5 έως 10 ημέρες θα τα έχουμε απομακρύνει όλα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξούλης.
Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να κινηθούν τάχιστα, αφού πρόκειται για υγειονομική βόμβα ακριβώς δίπλα από το νοσοκομείο!
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass