Εκπτώσεις στους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΔΕΥΑΛ

ΖΗΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΑ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2023 13:20

Γενναίες εκπτώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΛ και άμεσο έλεγχο στατικότητας από μηχανικούς στα κτίρια που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Λάρισα ζήτησαν κάτοικοι της περιοχής του ΑΤΑ, σε συνάντησή τους με τους αντιδημάρχους Οικονομικών κ. Θαν. Αδαμόπουλο και Διοίκησης Δημ. Δεληγιάννη, χθες στο Δημαρχείο Λάρισας.


 Εκπρόσωποι των κατοίκων κατέθεσαν σωρεία αιτημάτων, που αφορούν μεταξύ άλλων την άντληση των υδάτων από τις πλημμύρες, την απομάκρυνση της λάσπης που έμεινε στην περιοχή κ.α.
Οι αντιδήμαρχοι παρουσίασαν τον προγραμματισμό αντιμετώπισης των προβλημάτων που προέκυψαν από τις πλημμύρες στις πληγείσες περιοχές και διαβεβαίωσαν ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς τόσο η άντληση υδάτων (με μέσα του Δήμου και ιδιωτών) όσο και η καθαριότητά τους από την Υπηρεσία Καθαριότητας.
 Οι πληγέντες κάτοικοι της συνοικίας στην περιοχή του ΑΤΑ, τόνισαν ότι βιώνουν «τις τραγικές συνέπειες της πλημμύρας από την Πέμπτη 7-9-23» κατήγγειλαν «απουσία ουσιαστικής αντιπλημμυρικής προστασίας από μέρους της πολιτείας και των τοπικών αρχών» και αιτήθηκαν τα παρακάτω:
«Να αποκατασταθεί άμεσα το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλα τα σπίτια και επιχειρήσεις. Να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς την απομάκρυνση των νερών και της λάσπης από όλα τα σπίτια. Να πάνε αντλίες σε όλα τα σπίτια και μαγαζιά που χρειάζεται άντληση του νερού από τα υπόγεια.
Να απομακρυνθούν άμεσα όλα τα φερτά υλικά και τα όλα τα αντικείμενα που βγάζουν οι πλημμυροπαθείς σε συγκεκριμένα σημεία της συνοικίας.
Να γίνει καθαρισμός και απολυμάνσεις προκειμένου να αποφευχθούν μολύνσεις και ασθένειες. Να γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών. Για όσους το σπίτι τους δεν είναι κατοικήσιμο, να υπάρξει άμεση λύση, είτε με ενοικίαση σπιτιού από το κράτος, είτε με στέγαση σε ξενοδοχεία.
Να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες (σπίτια ή μαγαζιά) στο 100% των ζημιών.
Ταυτόχρονα να καταγραφούν οι άμεσες ανάγκες για φάρμακα, ιατρική περίθαλψη, σίτιση κλπ. των κατοίκων της περιοχής. Να δοθεί φαγητό και νερό σε όσους έχουν ανάγκη. Να ελεγχθούν άμεσα όλα τα κτίρια που επλήγησαν από την πλημμύρα για τη στατικότητά τους από τα εργαστήρια των πανεπιστημίων της χώρας.
Να υπάρχει πρόβλεψη γενναίας έκπτωσης από τους λογαριασμούς του νερού και του ρεύματος».
Να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια εξέλιξης του φαινομένου, ο Δήμος Λαρισαίων πραγματοποιεί μια τιτάνια προσπάθεια κάλυψης των αναγκών, κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν και συγκεκριμένα, με παροχή νερού, τροφίμων, ρούχων…, ενώ παράλληλα καλύπτει ξενοδοχεία για στέγαση πολιτών (πάνω από 140 άτομα σήμερα) που το σπίτι τους είναι ακατάλληλο να κατοικηθεί.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass