«Ολοι μαζί μπορούμε!»

Συγκεντρώνονται στη Λάρισα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2023 14:46

Φορείς της Λάρισας κινητοποιούνται για να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς. Απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν. Συγκεκριμένα:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων συγκεντρώνει είδη για την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει για τους πλημμυροπαθείς. Τα είδη που χρειάζονται είναι τα εξής: Εμφιαλωμένο νερό, είδη υγιεινής και καθαριότητας, όπως χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, σερβιέτες, υγρό σαπούνι, οδοντόκρεμες, κρουασάν, μπισκότα, παιδικές τροφές.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα είναι ανοιχτό και σήμερα Κυριακή από τις 8.30 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Βρίσκεται στην οδό Μανωλάκη 9-11. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2410-255.876. Υπεύθυνος: Θοδωρής Γαντζούδης 6944-873.565.
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Στους Ιερούς Ναούς της Λάρισας συγκεντρώνονται νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς.
Σε σχετικό μήνυμά του, ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος σημειώνει: «Αδελφοί μου, με αίσθημα ευθύνης η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, πιστή στην παράδοση της Εκκλησίας που θέλει να προστρέχει στην ανάγκη όσων είναι εμπερίστατοι, αποφάσισε τη συλλογή τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής, κλινοσκεπασμάτων και νερού.
Θερμώς παρακαλούμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Λάρισας να συγκεντρώσει στους Ναούς νερό, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα, καθώς επίσης και είδη ατομικής υγιεινής προκειμένου να μοιραστούν σε όσους τα έχουν ανάγκη άμεσα μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Μακροπρόθεσμη βοήθεια προγραμματίζεται, επείγει όμως η άμεση συγκέντρωση των παραπάνω ειδών για την εβδομάδα που αρχίζει, καθώς οι πλημμυροπαθείς μάς χρειάζονται άμεσα.
Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Άγιος Θεός να δώσει τη λύση, να σταματήσει η ταλαιπωρία μας και να επιστρέψουμε στα ειρηνικά μας έργα. Η Παναγία να ευλογεί όλους».
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Έκκληση ανθρωπιστικής βοήθειας απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας για τους πλημμυροπαθείς.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής: «Ώρα για πράξεις και λίγα λόγια. Οι ζημιές είναι τεράστιες αυτήν τη στιγμή όμως προέχει η υγεία για όλους μας. Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας και γενικότερα στη Θεσσαλία λόγω των πλημμυρών, καθιστά επιβεβλημένη την αρωγή όλων μας προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας. Κάνουμε το χρέος μας! Ως Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, μέχρι και αύριο Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, θα δεχόμαστε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τις 9:00-16:00, στα γραφεία μας, οδός Φιλελλήνων 13 στη Λάρισα. Τηλ. 2410-532.330. Κιν. 6986-983.338.
Η σκέψη μας είναι κοντά σε αυτούς που υποφέρουν αυτές τις ώρες. Ας δείξουμε αυτοσυγκράτηση υπομονή, επιμονή και αλληλεγγύη. Τα είδη που χρειάζονται είναι: Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι, φακοί και power bank, είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, χαρτιά υγείας), συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες, φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες, δημητριακών, παστέλια κ.ά.), βρεφικά και παιδικά γάλατα και τροφές και είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα), φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιϊσταμινικά) κ.ά., ρούχα και παπούτσια. Ας ανταποκριθούμε όλοι στο κάλεσμα ανθρωπιστικής βοήθειας, δίνοντας ελπίδα και στήριξη στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε πραγματικό αδιέξοδο. Όλοι μαζί μπορούμε».
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας συγκεντρώνει επίσης τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και οικονομική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Για αυτό συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο για τους συναδέλφους μας που πλήττονται αυτήν τη στιγμή στην περιοχή μας. Είδη πρώτης ανάγκης:  Εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, ξηρά τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες), φρυγανιές - παξιμάδια, μπισκότα - κρουασάν - μπάρες δημητριακών - παστέλια, είδη ατομικής υγιεινής (Πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).
Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει χρήματα στον παρακάτω λογαριασμό τραπέζης GR0701103970000039729617843.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλο τον λαό της πόλης μας. Να μη διστάσει στιγμή και να απευθύνεται για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει στο τηλέφωνο του Εργατικού Κέντρου (2410-250.708) και στα Σωματεία του. Όποιος συγχρόνως επιθυμεί να βοηθήσει σε οποιοδήποτε πόστο να απευθύνεται στο ίδιο τηλέφωνο».
Ν.Δ.
Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τους πλημμυροπαθείς, πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ Λάρισας.
Συγκεκριμένα στα κομματικά γραφεία στην οδό Κουμουνδούρου 24, συγκεντρώνονται τα εξής είδη πρώτης ανάγκης: Εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διάρκειας, έτοιμα προς κατανάλωση (γάλατα, κονσέρβες, βρεφικές κρέμες, δημητριακά κ.ά.), κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους, είδη προσωπικής και ατομικής υγιεινής και Power Bank (φορτιστές) και φακοί.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ
Υλική και οικονομική βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, συγκεντρώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα ακόλουθα: «Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση μια μεγάλη εθνική κρίση, συνδυασμό της κλιματικής αλλαγής και της κατάρρευσης του κράτους που είναι ανήμπορο να προστατεύσει τους πολίτες του.
Τρεις νομοί της χώρας βρίσκονται κυριολεκτικά κάτω από το νερό, σε δύο πρωτεύουσες νομών, δεκάδες κωμοπόλεις και χωριά της Θεσσαλίας έχουν σημειωθεί τεράστιες ζημιές και έχει σταματήσει η κανονική ζωή.
Η αλληλεγγύη για όλους με την στήριξη των δομών της χώρας μας βρέθηκε ήδη δίπλα στους πλημμυροπαθείς στέλνοντας εμφιαλωμένο νερό. Γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες είναι τεράστιες, τα τραύματα δύσκολα θα επουλωθούν εάν επουλωθούν, ξεκινάμε καμπάνια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης.
Χρειαζόμαστε: Υγρά μαντηλάκια, πάνες ενηλίκων-ανηλίκων, νερά, υγρά αντισηπτικά, χαρτομάντιλα χαρτί κουζίνας, καθαριστικά, τρόφιμα μακράς διαρκείας, παπούτσια παντόφλες (καινούργια ή σε άριστη κατάσταση), κάλτσες (μόνο καινούργιες), βρεφικά και παιδικά ρούχα (μέχρι 5 ετών).
Εναλλακτικά μπορείτε να ενισχύσετε την καμπάνια μας καταθέτοντας στον λογαριασμό μας για την αγορά ειδών: Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ, BIC: ETHNGR AA, Αριθμός Λογαριασμού: 040/018328-82 IBAN: GR35 0110 0400 0000 0400 1832 882
Όνομα Δικαιούχου: Ταμείο Στήριξης Πρωτοβουλιών και Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με την ένδειξη ΘΕΣΣΑΛΙΑ (είναι υποχρεωτικό). Σημείο συγκέντρωσης: Λάρισα, οδός Δευκαλίωνος 11, 3ος όροφος, Δευτέρα με Παρασκευή, ώρες 18.00 με 21.00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass