×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/346200

Ανοιγμα στην κοινωνία το 2ο Ιπποκράτειο Συνέδριο

ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΣΥΧΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ - Θ. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ: ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2023 16:25

Το 2ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο ανοίγει τις πύλες του αύριο Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται στην πόλη «Ιπποκράτης η Αέναη Επιστροφή», εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην επικοινωνία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την κοινωνία. Ένα ιατρικό συνέδριο διαφορετικό, που απευθύνεται και στους πολίτες με θέματα που αφορούν την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία συχνών ιατρικών προβλημάτων. Οι καινοτομίες του Συνεδρίου, καθώς και το πρόγραμμά του παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα από τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Θεόφιλο Καραχάλιο, και τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, κ. Αριστείδη Ζιμπή.


Ο κ. Καραχάλιος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν ανοιχτά με το κοινό, συχνά, σοβαρά ιατρικά προβλήματα, τα οποία απασχολούν έναν μεγάλο αριθμό ασθενών, όπως για παράδειγμα του σακχαρώδη διαβήτη, της οστεοαρθρίτιδας, του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου τραχήλου της μήτρας κ.ά. «Για κάθε νοσολογική οντότητα, θα παρουσιαστεί η δυνατότητα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών, οι διαθέσιμες θεραπευτικές στρατηγικές σε επίπεδο οικογενειακού και ειδικού ιατρού στην κοινότητα, και όλες οι σύγχρονες τάσεις αντιμετώπισης αυτών των νοσημάτων σε επίπεδο δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας παροχής ιατρικών Υπηρεσιών. Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι ασθενείς και οι συγγενείς, μέσω αμφιβόλου ποιότητας πληροφοριών που λαμβάνουν από το διαδίκτυο, εκφέρουν γνώμη ή αποφασίζουν από μόνοι τους για τη θεραπεία που θα ακολουθήσουν. Θεωρούμε ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη να παρουσιάσουμε στην κοινωνία υπεύθυνη και αξιόπιστη πληροφόρηση για συχνά ιατρικά προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συμπληρωματικά, θα παρουσιαστούν μεγάλου ενδιαφέροντος θέματα Ιατρικής Εκπαίδευσης, Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας, Σύγχρονης Ιατρικής Ακριβείας, σύγχρονων εξελίξεων στη θεραπευτική ογκολογία και την ανακουφιστική φροντίδα των ασθενών. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ιατρικής αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται να μειωθεί η αλόγιστη χρήση χαρτιού και πλαστικού και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η πρόσβαση στο πρόγραμμα να γίνεται μέσω διαδικτύου. Οι επισκέπτες μπορούν να μπαίνουν στο meduth.online/2ipokrateio/ και να κάνουν εγγραφή στο Συνέδριο, όπως και να κατεβάζουν το πρόγραμμα. «Τυπώθηκαν μόλις 20 προγράμματα για όσους δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία. Κάνουμε μια προσπάθεια να μειώσουμε το αποτύπωμά μας, ελπίζουμε να το καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Καραχάλιος. Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής πρόεδρος Αριστείδης Ζιμπής, αναφερόμενος στο τριήμερο πρόγραμμα του Συνεδρίου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απόδοση του όρκου του Ιπποκράτη στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., από τους αποφοίτους του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας 2022­2023, με τη συμμετοχή του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω, του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Συλλόγου «Ιπποκράτης στη Λάρισα» και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με το έργο του συνθέτη Γ. Κοντογιώργου «Χορεύοντας με τους Κενταύρους» με τους Σ. Μαυρομάτη (σαξόφωνο) και Π. Γιαννακάκη (πιάνο), ενώ συμμετέχει και το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας.
 «Το Συνέδριο συμπίπτει με τις ετήσιες εκδηλώσεις για την «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα», οι οποίες συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας «Ο Ιπποκράτης». Επιπλέον, με δράσεις στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στηρίζουμε τη διαρκή συνεργασία μας με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών, με σκοπό να επιτύχουμε τη διεθνοποίηση των Ιπποκρατικών ιδεών στον χώρο της Ιατρικής» κατέληξε.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» στη Βιόπολις στο Μεζούρλο Λάρισας και θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι. Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας διαμορφώνεται ως εξής:
14.30 - 15.00 Προσέλευση.
15.00 - 16.30 Ιατρική εκπαίδευση.
Προεδρείο: Θ. Καραχάλιος, Α. Ζιμπής
Εισαγωγή - Αντικείμενο - Στόχοι - Προγραμματισμός και παρουσίαση Πλατφόρμας Ασύγχρονης Εκπαίδευσης (15’)
Χρυσοβαλάντης - Ιωάννης Τσούγκος & Ιωάννης Χατζηιωάννου
Θεωρίες Μάθησης στην Ιατρική Εκπαίδευση-Εφαρμογή στην πράξη (15’) Ιωάννης Χατζηιωάννου
Προγράμματα σπουδών Ιατρικής εκπαίδευσης - Νεότερες προσεγγίσεις Σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας (15’) Χρυσοβαλάντης - Ιωάννης Τσούγκος
Ο ρόλος της ηθικής και δεοντολογίας στην ιατρική εκπαίδευση (15’) Άννα Μαυροφόρου
Ιατρική εκπαίδευση προοπτικές και προκλήσεις (15’) Αριστείδης Ζιμπής
ΣΥΖΗΤΗΣΗ (15’)
16.30 - 18.00 ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Προεδρείο: Α. Μπαργιώτα, Γ. Ευφραιμίδης
Διάγνωση και ταξινόμηση του Σ.Δ. (15’) Δήμητρα Παππά
Επιπλοκές του Σ.Δ. (15’) Ιωάννης Γκουντιός
Ο ρόλος της δίαιτας και άσκησης στη θεραπεία του Σ.Δ. (15’) Ελένη Γεωργίου
Νεότερες θεραπείες στον Σ.Δ.2 (15’) Γρηγόριος Ευφραιμίδης
Νεότερες θεραπείες στον Σ.Δ.1 (15’) Αλεξάνδρα Μπαργιώτα
ΣΥΖΗΤΗΣΗ (15’)
18.00 - 18.30 Διάλειμμα
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ
18.30 - 18.45 Έγκαιρη διάγνωση νόσων του αναπνευστικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα
Γαρυφαλλιά - Ειρήνη Περλεπέ
18.45 - 19.00 Πρωτοβάθμια περίθαλψη και ο ρόλος του οικογενειακού γιατρού στην κοινότητα Ιωάννα Αβακιάν
19.00 - 19.15 Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τι είδους άνθρωπος έχει μια ασθένεια παρά τι είδους ασθένεια έχει ένας άνθρωπος. Από την εξατομικευμένη Ιατρική του Ιπποκράτη στη σύγχρονη Ιατρική ακριβείας
Βαρβάρα Τραχανά
19.15 - 19.30 Ανατροπές στη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του Ογκολογικού ασθενούς
Αθανάσιος Κωτσάκης
19.30 - 19.45 Το δικαίωμα στην ανακουφιστική φροντίδα είναι υποχρέωση όλων
Ελένη Αρναούτογλου
19.45 - 20.00 Η κλινική παρατήρηση στο έργο του Ιπποκράτη
Ρίζος Χαλιαμπάλιας.
Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 8.15 το βράδυ, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει και η διάλεξη «Η «ανακάλυψη» του τάφου του Ιπποκράτη στη Λάρισα (1857)» από τον καθηγητή Γεώργιο Αντωνακόπουλο.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Gallery άρθρου

{gallery}346200{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass