ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Μνημείο εξαθλίωσης το νέο εργασιακό νομοσχέδιο»

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2023 13:26

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί πραγματικό μνημείο εξαθλίωσης και προσβολής της ανθρώπινης τεχνικής και εξέλιξης. Στόχο έχει να γιγαντώσει την ευελιξία και να εντατικοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση των εργαζομένων».
Τα παραπάνω τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή τη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
Με αυτό το θέμα ως Διοίκηση του ΕΚΝΛ καλεί όλα τα σωματεία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στη σύσκεψη Σωματείων της περιοχής την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη, στις 7:00 μ.μ., στην Αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.
Ταυτόχρονα, σήμερα Τετάρτη, στη 1:00 μ.μ., εκπρόσωποι του ΕΚΝΛ και των σωματείων θα πραγματοποιήσουν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος, την εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στην περιοχή.
Για το νέο αυτό νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας πρόσθεσε τα εξής: «Συμπληρώνει τις αντιδραστικές διατάξεις του Νόμου Χατζηδάκη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με στόχο την πλήρη κατάργηση του 8ωρου – 5νθήμερου – 40ωρου.
Αφορά όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφού το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων και οι όροι εργασιακής ζούγκλας έχουν περάσει τόσο σε ιδιωτικό όσο και δημόσιο τομέα εδώ και χρόνια. Είναι ένα σωρό άρθρα που αφορούν ακέραια και τον δημόσιο τομέα. Όπως το άρθρο 28 για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το άρθρο 31 με τις ποινές, τις φυλακίσεις σε περίπτωση που εμποδίσεις τον απεργοσπάστη ή το άρθρο 26 που αφορά την εργασία το Σάββατο κ.ά.
Το νέο αυτό εργασιακό έκτρωμα έρχεται να ενσωματώσει στη νομοθεσία στη χώρα μας τη συγκεκριμένη οδηγία της Ε.Ε. (2019/1152) «για διαφανείς και προβλέψιμους όρους στην εργασία». Γι’ αυτό φέρει και τον ίδιο τίτλο. Μόνο που «η διαφάνεια και η προβλεψιμότητα» δεν έχουν να κάνουν με την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά τη νομοθετική κατοχύρωση της εργοδοτικής ασυδοσίας σε βάρους του εργαζόμενου. Για να εκμεταλλεύονται όλες οι επιχειρήσεις «επί ίσοις όροις» τους εργαζόμενους και να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στο ξεζούμισμα!
Αποδεικνύεται από το γεγονός αυτό (της ενσωμάτωσης της συγκεκριμένης οδηγίας) πως οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», «το ευρωπαϊκό κεκτημένο» που επικαλούνται διάφοροι όπως οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ ή κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ.ά., είναι έννοιες ταυτόσημες με τον εργασιακό μεσαίωνα» υπογραμμίστηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass