Αντεξε η πόλη της Λάρισας

ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΟΓΚΟ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ - ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΤΕΜΠΩΝ, ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2023 13:20

Η κακοκαιρία με το όνομα «Daniel» έγινε αισθητή χθες σε όλο τον Νομό Λάρισας, καθώς ο όγκος νερού που έπεσε ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλος.

Στον Δήμο Λαρισαίων και ιδιαίτερα στην πόλη δεν άφησε το αποτύπωμά του το εν λόγω καιρικό φαινόμενο, καθώς δεν σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές. Καλές, δεδομένων των συνθηκών, ήταν και οι καταστάσεις στους Δήμους Τεμπών, Ελασσόνας και Τυρνάβου, ενώ στα Φάρσαλα όταν βλέπουν τέτοια κακοκαιρία το μυαλό όλων πηγαίνει στον «Ιανό». Αυτό και μόνο δεν επιτρέπει να υπάρξει στιγμή εφησυχασμού.
Πιο αναλυτικά: Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώθηκε πως Γραφείο Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται από προχθές σε ετοιμότητα και σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.
Οι παρεμβάσεις που έγιναν είναι στα εξής σημεία:
Στην οδό Υγείας και στην κατεύθυνση προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου σε τμήμα του δρόμου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί.
Πάνω από την Περιφερειακή Οδό Τρικάλων (σε εκτός Σχεδίου Πόλης περιοχή), όπου επίσης είχαν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
Στην Τερψιθέα για αντιμετώπιση μικρού πλημμυρικού φαινομένου, το οποίο, επίσης, έχει αντιμετωπιστεί και σε περιπτώσεις πτώσης δέντρων.
Ακόμη, η ΔΕΥΑΛ ανακοίνωσε πως έχει επέμβει σε μικρό αριθμό φρεατίων για καθαρισμούς από φερτά υλικά. Μέχρι και χθες το βράδυ παρά τη συνεχή βροχόπτωση τα προβλήματα στον Δήμο Λαρισαίων είναι αντιμετωπίσιμα.
Ωστόσο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση των φαινομένων με την ίδια ένταση ακόμη και μέχρι την Πέμπτη. Για τους λόγους αυτούς και για την προστασία όλων, από τον Δήμο Λαρισαίων καλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να υπακούουν στις οδηγίες των αρχών. Οι υπηρεσίες του Δήμου και η ΔΕΥΑΛ παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, και πάντα σε συντονισμό και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές».

 

• ΦΑΡΣΑΛΑ
Στα Φάρσαλα έχοντας ως φάντασμα τα φαινόμενα του «Ιανού» πριν από λίγα χρόνια δεν μπορούν να ησυχάσουν με τέτοιου είδους βροχόπτωση. Μέχρι χθες το μεσημέρι η κατάσταση ήταν καλή, όμως από το απόγευμα και μετά χρειάστηκαν παρεμβάσεις στον Άγιο Γεώργιο και στο Ανωχώρι, όπου ανέβηκε η στάθμη από τα χαντάκια. Αγωνία υπήρχε χθες το βράδυ και για την Υπέρεια, όπου ανέβαινε η στάθμη του παραπόταμου.
Στην πόλη των Φαρσάλων δεν σημειώθηκαν προβλήματα.
Εν τω μεταξύ, για σήμερα ανακοινώθηκε πως υπάρχει διακοπή δρομολογίων ΚΤΕΛ στη γραμμή από Φάρσαλα προς Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο, λόγω κακοκαιρίας.

• ΤΕΜΠΗ
Στον Δήμο Τεμπών η κατάσταση έδειχνε ανησυχητική στο Καλοχώρι από τον Συκουριώτη ποταμό. Στην Καλλιπεύκη, επίσης, η λίμνη πλημμύρισε, όμως δεν υπήρξαν άλλα προβλήματα. Τα παράλια των Μεσαγγάλων και του Καστρί Λουτρού γέμισαν από νερά και λάσπες δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις. Πλήγμα έχουν δεχθεί τα τουριστικά καταλύματα, αφού υπάρχουν πολλές ακυρώσεις. Δεν έλειψαν και οι πτώσεις δέντρων που προκάλεσαν ολιγόωρες διακοπές ρεύματος.
Στη Σπηλιά Κισσάβου καταγράφηκαν ζημιές σε πολλούς αγροτικούς δρόμους.

• ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Στον Δήμο Ελασσόνας δεν υπήρξαν κάποια ανησυχητικά περιστατικά λόγω της κακοκαιρίας, πλην ορισμένων πτώσεων δέντρων. Ελεγχόμενη και καλή ήταν η κατάσταση στον Δήμο Τυρνάβου.

• ΚΙΛΕΛΕΡ
Καλή χαρακτηρίζεται η κατάσταση που καταγράφηκε στον Δήμο Κιλελέρ. Ωστόσο, χθες το βράδυ υπήρχε αγωνία για το χωριό Κάτω Καλαμάκι. Ο όγκος νερού κοντά στην Τ2 δεν ήταν καλό σημάδι για τους κατοίκους.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής, το γεγονός πως υπήρξε πρόβλεψη καθαρισμού ρεμάτων ήταν κάτι που έπαιξε ρόλο στη θετική εικόνα. Το ίδιο σημαντικό θεωρούν πως ήταν και το ότι ο Νεμπεγλεριώτης ποταμός στη Νίκαια ήταν καθαρός.
Συγκέντρωση υδάτων σημειώθηκε και στη Χάλκη, αλλά η Δημοτική Αρχή εξέφρασε την άποψη πως ήταν κάτι που γνωρίζει και ελέγχεται.

 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Λεπτό δεν σταμάτησε χθες το τηλέφωνο της Πυροσβεστικής να χτυπάει. Στη Λάρισα όλα τα ζητήματα ήταν διαχειρίσιμα. Χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας το γεγονός πως συνολικά εκατοντάδες κλήσεις έλαβε χθες από το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι κλήσεις αφορούν, κυρίως, αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. οι περισσότερες κλήσεις ήταν για τη Μαγνησία και μετά για τα παράλια του Δήμου Αγιάς.

 

ΕΛ.ΑΣ.
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ανακοινώθηκαν αρκετές προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων, στην ΕΠ.Ο. Λάρισας Αγιάς στο ύψος από Δήμητρα έως Γερακάρι, στην ΕΠ.Ο. Βελίκας Αγιοκάμπου, στην Επαρχιακή Οδό Αγιοκάμπου - Κόκκινου Νερού, από το ύψος της γέφυρας «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ» έως τον οικισμό Κουτσουπιά, στην Επαρχιακή Οδό Κουτσουπιάς – Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού, στην Επαρχιακή Οδό Παλαιόπυργου – Ομολίου, στην Επαρχιακή Οδό Στομίου – Αλεξανδρινής – Παλαιόπυργου και στην Επαρχιακή Οδό Γόννων – Ελιάς.

 

Συστάσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με ανακοίνωσή του καλεί τους εργοδότες των επιχειρήσεων της Μαγνησίας, καθώς και των άλλων περιοχών που πλήττονται ή πρόκειται να πληγούν από την εκδήλωση των φαινομένων της κακοκαιρίας με την ονομασία «Daniel», σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (www.emy.gr), να συμμορφώνονται άμεσα με τις οδηγίες και τις εντολές των αρμόδιων αρχών, ιδίως δε της Πολιτικής Προστασίας. Καλούνται να μεριμνήσουν, σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή προσέλευση ή/και αποχώρηση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των εργαζομένων.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass