Εσωσαν αρκούδα 130 κιλών από παγίδα στον Πυργετό

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 13:44

Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης αρκούδας 4 ετών και 130 κιλών, που είχε εγκλωβιστεί σε παράνομη παγίδα σε δασική περιοχή της Δ.Κ. Πυργετού, του Δήμου Τεμπών, πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους του Δασαρχείου Λάρισας, σε συνεργασία με το ειδικό συνεργείο της

περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», πλαισιωμένο από ειδικούς επιστήμονες.
Σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας «Η ανταπόκριση των δασικών υπαλλήλων του Δασαρχείου Λάρισας και της Π.Ο. «Καλλιστώ»ήταν άμεση και συντονισμένη και μετά από αναισθητοποίηση του παγιδευμένου ζώου από κτηνίατρο της «Καλλιστώ» επετεύχθη ο απεγκλωβισμός του. Το νεαρό ζώο δεν έφερε τραύματα , εκτιμήθηκε ότι δεν χρήζει περαιτέρω περίθαλψης και μετά την τοποθέτηση ειδικού δορυφορικού ραδιοκολάρου μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο για την επανένταξή του στο φυσικό του χώρο.
Η άμεση αντίδραση των δασικών υπαλλήλων του Δασαρχείου Λάρισας με την εξαιρετική συνεργασία τους με τους εμπλεκόμενους φορείς αποδεικνύει την ετοιμότητα, την εγρήγορση, την αγαστή συνεργασία των δασικών Υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας με τους εμπλεκόμενους φορείς και την ύψιστη προτεραιότητά τους, αυτή της προστασίας των δασών και της βιοποικιλότητας του τόπου μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass