«Μη τεκμηριωμένες θέσεις δεν προσφέρουν θετική υπηρεσία στα ΓΑΚ»

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2023 15:00

Με αφορμή το δημοσίευμα του κ. Σταύρου Γουλούλη, πρώην προϊσταμένου- αποσπασμένου εκπαιδευτικού των ΓΑΚ Λάρισας, που δημοσιεύθηκε στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας στις 14/3/2023 και εκπροσωπώντας την Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους, η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια των Γ.Α.Κ., Αμαλία Παππά, επισημαίνει τα ακόλουθα:


Ο κ. Γουλούλης, στο πλαίσιο του 11ου Συνέδριου Λαρισαϊκών Σπουδών, που διοργανώθηκε στις 23 και 24/02/2023 και στο οποίο συμμετείχαν με εισήγηση τα ΓΑΚ Λάρισας, χρησιμοποίησε απαράδεκτους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των εκπροσώπων της Υπηρεσίας μας χαρακτηρισμοί και θέσεις που, δυστυχώς, επαναλήφθηκαν και καταγράφτηκαν στο σχετικό δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας.
Είναι προφανές ότι, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου, αποτελεί πάγια και θεμιτή πρακτική των στελεχών των ΓΑΚ να προβάλουν το έργο και τον ρόλο της Υπηρεσίας τους. Η προβολή αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και των υπεύθυνων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που παρίστανται, στο θέμα των αρχείων. Ο χλευασμός, από τον κ. Γουλούλη, αυτής της παρέμβασης και τα σχόλια που τον συνοδεύουν είναι τουλάχιστον προσβλητικά.
Προκαλεί, επιπλέον, απορία το γεγονός ότι ο κ. Γουλούλης διαφωνεί -με ποια στοιχεία και δεδομένα άραγε- για τον αριθμό των εκκαθαρίσεων, των προσκτήσεων ή τον αριθμό των ταξινομημένων αρχείων που παραδίδονται στην έρευνα. Δεν θα θέλαμε, σε καμία περίπτωση, να θεωρήσουμε ότι οι αναφορές του κ. Γουλούλη στοχεύουν προσωπικά τους συναδέλφους. Όμως, μη τεκμηριωμένες θέσεις δεν προσφέρουν καμία θετική υπηρεσία στα ΓΑΚ τα οποία, όπως και ο ίδιος αναφέρει, υπηρέτησε επί 13 συναπτά έτη.
Τα πεπραγμένα όσων υπηρέτησαν και όσων υπηρετούν, κρίνονται όχι μόνον εσωτερικά από την Υπηρεσία, αλλά και από τους ίδιους τους ερευνητές και τους πολίτες. Τα ΓΑΚ Λάρισας στελεχωμένα με το κατάλληλο προσωπικό, ως οργανικό τμήμα της Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, συνεχίζουν -παρά τα προβλήματα υποδομών και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια- να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους και να εκτελούν τις αρμοδιότητές τους.
Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι η φιλοξενία ανάλογων δημοσιευμάτων τα οποία δυσφημούν τα ΓΑΚ και κινούνται στα όρια των νομικών επιπτώσεων, αν δεν τα έχουν ήδη ξεπεράσει, δεν τιμούν την ιστορία του εντύπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass