Αγιώτες ενημερώθηκαν για την άνοια

ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2023 14:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Στο πλαίσιο της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της άνοιας, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας-ΕΠΑΨΥ, ενημέρωσαν πολίτες του Δήμου Αγιάς και τους παρείχαν τη δυνατότητα δωρεάν τεστ μνήμης για τη νόσο Alzheimer.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στην Αγιά, στον εξωτερικό χώρο του νέου Δημαρχείου, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, από τις 9:00 το πρωί ως τις 2:00 το μεσημέρι. Πολλοί ήταν αυτοί που προσήλθαν προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν την άνοια, αλλά και για τις υπηρεσίες των Κέντρων Ημέρας και Κοινότητας. Η ανταπόκριση ήταν άμεση, και ιδιαίτερα των ατόμων φροντιστών, δηλαδή εκείνων που έχουν αναλάβει τη μέριμνα αυτών που πάσχουν από τη νόσο. Εξαιρετική ήταν η δουλειά της κοινωνικής λειτουργού του Κέντρου Ημέρας Τζιάρτα Μαρίας και του λογοθεραπευτή Σιώμου Χρήστου. Σημειώνεται πως το Κέντρο Αγιάς εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 - 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς, Σοφοκλή Ευστρατιάδη 11, Αγιά, τηλ. 2494-350.224-225 και email kkdimosagias@gmail.com. Επίσης, στο Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας - ΕΠΑΨΥ, Βενιζέλου 141, τηλ. 2410-257.478, email dcanoia@epapsy.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass