Βουλιάζει τη ΔΕΥΑ ο δήμαρχος Τεμπών

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2023 14:56

Η δημοτική μας παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» εκφράζει την αντίθεσή της στη μεταφορά της υπηρεσίας άρδευσης από τη ΔΕΥΑ ΤΕΜΠΩΝ στον Δήμο Τεμπών και ΔΕΝ ψήφισε την εισήγηση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. (13-3-2023).
Οι λόγοι που επικαλέστηκε ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Μανώλης κρίθηκαν ανεπαρκείς -αναφέρει ανακοίνωση της παράταξης του πρώην δημάρχου.


Εμμέσως πλην σαφώς αποδέχεται τον εκτροχιασμό της ΔΕΥΑΤ, παραδεχόμενος τη μη επίτευξη ισολογισμού εσόδων-εξόδων.
Θυμίζουμε ότι το 2019 κάνοντας «σημαία» τα χρέη της ΔΕΥΑΤ, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, αφήνοντας μάλιστα υπονοούμενα, κατάφερε να κερδίσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αλήθεια, τι έχει να πει σήμερα στους δημότες για τον τριπλασιασμό των χρεών της δημοτικής επιχείρησης;
Ποιες ήταν οι ενέργειές του για την αντιμετώπιση των ζημιών της άρδευσης και τη βιωσιμότητά της στα 4 χρόνια της θητείας του;
Ποιες οι συνολικές οφειλές της ΔΕΥΑΤ σε ΔΕΗ, Δήμο και προμηθευτές;
Μετακυλίει ή όχι τη ζημιογόνο δραστηριότητα στον Δήμο Τεμπών με την επαναφορά της άρδευσης;
Πώς σκέπτεται να λειτουργήσει με τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου, δεδομένου ότι δέχεται μία ζημία 300.000 ευρώ περίπου από την άρδευση, θα εμφανιστεί τα επόμενα χρόνια ζημία 100.000-150.000 ευρώ από τα τέλη ηλ/σμού από τη ΒΙ.ΠΕ. λόγω εκχώρησής των στην αρμοδιότητα της ίδιας και έχοντας να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ενέργειας;
Μήπως τελικά δημιουργήσει αρνητικά αποτελέσματα στον Δήμο Τεμπών;
Μήπως με τις ενέργειες του αυτές καταφέρει να εκτροχιάσει και τα ανταποδοτικά του Δήμου;
Γιατί με την απόφασή σας, κ.κ. της Δημοτικής Αρχής, δεσμεύετε τη νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023;
Σ’ όλα τα παραπάνω ερωτήματα δεν υπήρξαν απαντήσεις.
Η μοναδική δικαιολογία τους ήταν το κόστος ενέργειας και η ρήτρα αναπροσαρμογής. Δεν προβήκατε κ. Μανώλη στη στοιχειώδη αυτοκριτική σας.
Στα χρόνια της θητείας σας δεν αξιοποιήσατε το προσωπικό όπως οφείλατε, μετακυλώντας τις δαπάνες άρδευσης σε ιδιώτες, δεν προκηρύξατε κανέναν διαγωνισμό αρδευτικών-υδρευτικών υλικών εμμένοντας στην προσφιλή σας τακτική των απευθείας αναθέσεων, ενώ δεν υλοποιήσατε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. το 2018, για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας με τον όμορο Δήμο Αγιάς.
Η ισότιμη συμμετοχή μας κι η διαδικασία net-metering πολύ σύντομα θα εξασφάλιζε τον συμψηφισμό ενέργειας, που όντως είναι ο βασικότερος παράγοντας κόστους της ΔΕΥΑΤ.
Θυμίζουμε, ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας, συμμετείχαμε σε κάθε αρδευτική πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διεκδικήσαμε και πετύχαμε υπογειώσεις αρδευτικών δικτύων σε Ελάτεια, Ραψάνη, Αιγάνη κ.ά., ενώ αντίθετα η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του κ. Μανώλη δεν συμμετείχε σε καμία αρδευτική πρόσκληση, στερώντας τη δυνατότητα βελτίωσης των αγροτικών υποδομών.
Αν κ. Δήμαρχε και Πρόεδρε της ΔΕΥΑΤ κάνατε κάποιες από τις ανωτέρω ενέργειες, να είστε σίγουρος ότι δεν θα «βουλιάζατε» τη ΔΕΥΑ και δεν θα κινδύνευαν τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου.
Δεσμευόμαστε ως νέα Δημοτική Αρχή να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, επαναφέροντας τον Δήμο Τεμπών και τη ΔΕΥΑ εκεί που πραγματικά αξίζει να είναι και ονειρεύονται οι δημότες του!!!, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass