Λογαριασμούς-«φωτιά» παραλαμβάνουν Λαρισαίοι

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ, ΜΕ ΚΑΤ’ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2022 21:01

Εχουν χάσει την ηρεμία τους Λαρισαίοι με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου που φτάνουν στα χέρια τους και πραγματικά σοκάρουν. Παρότι αφορούν καταναλώσεις θερινών μηνών, καίτοι είναι λογαριασμοί «έναντι», είναι τόσο «φουσκωμένοι» ώστε οι παραλήπτες τους μένουν ενεοί!
Καθημερινά η «Ε» δέχεται διαμαρτυρίες και καταγγελίες αλαφιασμένων συμπολιτών.
Τα δύο χθεσινά παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά:
Το πρώτο αφορά υπερήλικη συμπολίτισσα: Διαμένει σε κατοικία 120 τ.μ. στη Χαραυγή και ο λογαριασμός της ήρθε στα 569 ευρώ! Αφορά περίοδο κατανάλωσης από τις 18 Ιουνίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου, ήτοι 134 μέρες του καλοκαιριού. Πρόκειται για λογαριασμό «έναντι», ο οποίος έχει εκδοθεί χωρίς να έχει γίνει μέτρηση, αλλά έχει υπολογιστεί κατ’ εκτίμηση. Ωστόσο το αβίαστο ερώτημα που προκύπτει, είναι γιατί οι πάροχοι στέλνουν λογαριασμούς με εξωφρενικά ποσά, χωρίς αυτά να βασίζονται σε υπαρκτή κατανάλωση. Ιδίως σε μια εποχή ακρίβειας, δεν θα έπρεπε να είναι κι αυτοί πιο ακριβείς;
Το δεύτερο αφορά συμπολίτη, ο οποίος -το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού- απουσίαζε στο χωριό του και έλαβε λογαριασμό 322,5 ευρώ για την περίοδο από 22 Μαΐου έως τις 22 Σεπτεμβρίου (ένα τετράμηνο), για κατανάλωση 134 κιλοβατωρών. Και ο λογαριασμός του επίσης είχε εκδοθεί κατ’ εκτίμηση. Έσπευσε στα γραφεία της εταιρείας φυσικού αερίου, με φωτογραφία του μετρητή του, από την οποία προέκυπτε ότι η κατανάλωση της συγκεκριμένης περιόδου ήταν μόλις 27 κιλοβατώρες. Οι επιπλέον 107 ήταν κατ’ εκτίμηση…
«Ευγενέστατοι ομολογώ οι υπάλληλοι», έλεγε στην «Ε», «αφού ήλεγξαν τα στοιχεία και επιβεβαίωσαν την πραγματική κατανάλωση, μου είπαν να μη λάβω υπόψη τον λογαριασμό-«έναντι», αλλά μόνο τον εκκαθαριστικό όταν εκείνος έρθει».
Αλλά αν είναι έτσι, δεν οφείλουν κάποιες διευκρινίσεις οι εταιρείες φυσικού αερίου;
Δ.Χ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass