Πρόκριμα Θανάση Μαμάκου για τον Δήμο Λαρισαίων

ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ 13 ΨΗΦΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ 6 ΨΗΦΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΑΡ. ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΜΑΙΡΗ ΚΑΜΗΛΑΡΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ «ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ»

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2022 13:02

Ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μαμάκος αναδείχθηκε χθες νέος επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», διαδεχόμενος τη μέχρι χθες επικεφαλής Ρένα Καραλαριώτου, η οποία αποχώρησε από την ηγεσία της δημοτικής παράταξης της ΝΔ κατερχόμενη στον πολιτικό στίβο, με τον κ. Μαμάκο να λαμβάνει έτσι το πρόκριμα στις εσωκομματικές διαδικασίες του κυβερνώντος κόμματος, όποτε αυτές οριστούν.
Ο κ. Μαμάκος εκλέχθηκε λαμβάνοντας 13 (σ.σ. από τους 19 συνολικά) ψήφους των δημοτικών συμβούλων της παράταξης, ενώ μειοψήφησε ο έτερος υποψήφιος, Μάριος Ξηρομερίτης, λαμβάνοντας 6 ψήφους.
Η τρίτη σύμβουλος που εκδήλωσε ενδιαφέρον να ηγηθεί της παράταξης, Μαίρη Καμηλαράκη, επικαλούμενη σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, απουσίαζε από τη χθεσινοβραδινή διαδικασία, δηλώνοντας ωστόσο υποψήφια για δήμαρχος «με ανοιχτές διαδικασίες».
Σημειώνεται πως οι 20 σύμβουλοι της παράταξης (σ.σ. απούσης της κ. Καμηλαράκη ψήφισαν 19), τηρώντας τα προβλεπόμενα, ανέδειξαν τον νέο επικεφαλής της παράταξης με εσωπαραταξιακή ψηφοφορία, διαδικασία η οποία, ως γνωστόν, είναι ανεξάρτητη από τις εσωκομματικές διαδικασίες που θα τηρήσει το κυβερνών κόμμα της ΝΔ όταν έρθει η ώρα να ανακοινώσει χρίσματα για τις εκλογές στην Τ.Α.
Σημειώνεται πως για τη ΝΔ, μείζονος σημασίας προτεραιότητα αποτελούν οι εθνικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περίοδο, τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2023.
Η χθεσινή εκλογή Μαμάκου θεωρείται ωστόσο «πρόκριμα» για τις εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ με τους συμμετέχοντες συμβούλους στη χθεσινή διαδικασία να δεσμεύονται για ενότητα της παράταξης, με την απερχόμενη επικεφαλής, Ρένα Καραλαριώτου, να υπογραμμίζει σε δήλωσή της πως «η παράταξη ήταν, είναι και θα παραμείνει ενωμένη». ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Σημειώνεται ότι πριν την ψηφοφορία ορισμένοι σύμβουλοι αντιπρότειναν οι δύο υποψήφιοι να συμφωνήσουν μεταξύ τους για μία μοναδική υποψηφιότητα με κάποιον από τους δύο να αποσύρει την υποψηφιότητά του, προκειμένου να αποφευχθεί η ψηφοφορία. Πρόταση που δεν έγινε τελικά αποδεκτή, με αποτέλεσμα το σώμα να προχωρήσει στην ψηφοφορία. Νωρίτερα στη διαδικασία αναφέρθηκε αρχικά η κ. Καραλαριώτου, ενώ αναγνώστηκε και η επιστολή της κ. Καμηλαράκη. ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ
Η κ. Καραλαριώτου στη δήλωσή της σημειώνει ότι «σήμερα εκλέξαμε τον Θανάση Μαμάκο, ως νέο επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και σε πολύ καλό κλίμα. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τη δημοτική ομάδα, όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την ενωτική στάση που επέδειξαν και την πολύτιμη συμβολή τους στην ομαλή εκλογική διαδικασία.
Θερμά συγχαρητήρια στον Θανάση Μαμάκο για την εκλογή του, σε έναν άνθρωπο με γνώση και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και με διάθεση για προσφορά στον τόπο. Του εύχομαι «καλή δύναμη και επιτυχία» στα νέα του καθήκοντα και στον νέο ρόλο που αναλαμβάνει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι είμαστε στο πλευρό του, προσωπικά εγώ, αλλά και σύσσωμη η παράταξη.
Επίσης, θέλω να συγχαρώ τον Μάριο Ξηρομερίτη για την ενωτική του στάση, αλλά και τη Μαίρη Καμηλαράκη για τη μέχρι τώρα στάση της. Η παράταξη ήταν, είναι και θα παραμείνει ενωμένη.
Σε ό,τι με αφορά, όπως ανακοίνωσα εγκαίρως, ο κύκλος μου στον Δήμο Λαρισαίων κλείνει και επιθυμώ να ανοίξω έναν καινούργιο.
Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για μένα. Νιώθω συγκινημένη και συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς σε αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι κέρδισα γνώσεις και φίλους, μου δόθηκε η δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο μου, από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, προτάσσοντας το συμφέρον της πόλης και το συλλογικό συμφέρον από το ατομικό. Νιώθω περήφανη για όλα όσα πετύχαμε. Με αυτές τις αξίες θα συνεχίσω και στο μέλλον. Συνεχίζουμε όλοι μαζί».

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΜΑΚΟΥ
Στη δήλωσή του ο κ. Μαμάκος σημειώνει πως «μετά την ανάδειξή μου ως νέου επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά», μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπονται από τη νομοθεσία, θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους-συνοδοιπόρους όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στο μέλλον, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου να ηγηθώ αυτής της παράταξης στην πορεία για τις εκλογές του 2023.
Τους διαβεβαιώνω ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους και ότι η παράταξη θα πορευτεί ενωμένη, ασκώντας στην παρούσα φάση εποικοδομητική και χρήσιμη αντιπολίτευση στον Δήμο Λαρισαίων, ενώ στην πορεία -διευρύνοντας την Ομάδα- θα συνδιαμορφώσουμε το σχέδιο ανάπτυξης και προόδου για τον Δήμο Λαρισαίων, το οποίο θα καλέσουμε τους συμπολίτες μας να το εγκρίνουν στην κάλπη.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρένα Καραλαριώτου για όσα πρόσφερε στην παράταξη, στην πόλη και τον δήμο της Λάρισας. Σε αυτήν τη νέα προσπάθεια που ξεκινάμε, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για να χτίσουμε ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης, σεβασμού, ενότητας και υπευθυνότητας προς την κοινωνία της Λάρισας για να δημιουργήσουμε μία νέα ελπίδα για τον τόπο, που τόσο έχει ανάγκη η Λάρισα που αγαπάμε». ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΗΛΑΡΑΚΗ
Η κ. Καμηλαράκη σε επιστολή της προς τη δημοτική ομάδα σημειώνει τα εξής: «Αγαπητή Ρένα και αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ομάδας μας, δυστυχώς, αναγκάζομαι για λόγους σοβαρούς οικογενειακούς που αφορούν τους γονείς μου, οι οποίοι διαμένουν στο σπίτι μας και είναι σοβαρά ασθενείς λόγω πνευμονίας και covid και στον σύζυγό μου λόγω covid, να μην παρευρεθώ στη συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας μας για την εκλογή του νέου επικεφαλής, ούτε φυσικά να είμαι υποψήφια χωρίς την παρουσία μου.
Το ενδιαφέρον μου για υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων παραμένει και πιστεύω ότι η ανάδειξη του υποψηφίου θα πρέπει να γίνει με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής από τη βάση, όπως δήλωσα, προκειμένου ο υποψήφιος Δήμαρχος να είναι καθολικά αποδεκτός και ενωτικός για να οδηγήσει σε νικηφόρο αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Ρένα, σου εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Επίσης εύχομαι καλή επιτυχία στα καθήκοντά του στον νέο επικεφαλής της ομάδας μας. Ευχαριστώ πολύ όλους σας» καταλήγει η επιστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass