Νέλλη Βασβατέκη – Βλαχοστέργιου:

Γιατί όχι μια πλατεία στο όνομά του;

Δημοσίευση: 10 Απρ 2022 20:20

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ιστορία της οικογένειας Ροδόπουλου, αυτή είναι η κ. Νέλλη Βασβατέκη – Βλαχοστέργιου.

Μαζί με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Βασβατέκη μας υποδέχονται στο σπίτι τους. Στους τοίχους παρατηρούμε φωτογραφίες που εξιστορούν αυτήν την ιδιαίτερη οικογενειακή σχέση. Τη βάφτισε το ζεύγος Ροδόπουλου, δίνοντάς της μάλιστα το όνομα της Δέσποινας (το Νέλλη είναι μια άλλη ιστορία).
Η Νέλλη γυρνούσε από μικρό παιδί στη Βίλα Ροδόπουλου, που την έφτιαξε με δική του πινελιά ο διάσημος αρχιτέκτονας Πικιώνης. Έβλεπε τους δίσκους με τα μιλφέιγ από τον Κωνσταντινίδη, τις μαρέγγες από το Ολύμπιο. Θυμάται πως σχεδόν όλοι οι τότε γνωστοί Λαρισαίοι πέρασαν από εκεί. Εξηγεί βέβαια πως ο ίδιος ο Ροδόπουλος είχε ελάχιστη προσωπική περιουσία και πως ό,τι έφτασε στα χέρια του προήλθε κυρίως από τις δύο πλούσιες συζύγους του. Ήταν όμως άνθρωπος ικανός και κατάφερε άλλα τόσα να δημιουργήσει με την πορεία του, εξηγεί.
«Παρ’ όλα αυτά είναι ο μοναδικός πολιτικός που άφησε ολόκληρη την περιουσία του στον νομό Λάρισας που τον ανέδειξε, αλλά δεν τον τίμησε ποτέ. Η Λάρισα και ο νομός οφείλουν κάποτε να αποδώσουν τα πρέποντα», κάνοντας πρόταση στην ονοματοδοσία μιας πλατείας ή σ’ έναν κεντρικό δρόμο της πόλης. «Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό των ανθρώπων που διευθύνουν το Ροδοπούλειο να τελέσουν ένα μνημόσυνο»…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass