Δέσποινα: Ζωή σαν ταινία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟΝ REPORTER

Δημοσίευση: 10 Απρ 2022 20:15

Το 1992 το ένθετο περιοδικό της εφημερίδας «Ελευθερία» με το όνομα «Ρεπόρτερ» φιλοξενούσε μια συνέντευξη της συζύγου του, Δέσποινας Ροδοπούλου. Μια γυναίκα με μεγάλη περιουσία και ανάλογη οικογενειακή ιστορία.


Πατέρας της ήταν ο Κωνσταντίνος Καραθεωδορή, ένας μεγάλος μαθηματικός που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Καραθεοδωρή ήταν πέντε χρόνια μεγαλύτερος του Αϊνστάιν, ο οποίος τον συμβουλευόταν σε θέματα που δεν μπορούσε να δώσει λύσεις. Διασώζεται μάλιστα και μια διάσημη επιστολή που ήρθε από το Ισραήλ με αποστολέα τον Αϊνστάιν το 1916: «Αν θέλετε να μπείτε στον κόπο να μου εξηγήσετε ακόμη και τους κανονικούς μετασχηματισμούς, θα βρείτε έναν ευγνώμονα και ευσυνείδητο ακροατή. Αν όμως λύσετε και το πρόβλημα των κλειστών γραμμών του χρόνου, θα σταθώ μπροστά σας με σταυρωμένα χέρια. Πίσω από αυτό υπάρχει κρυμμένο κάτι που είναι αντάξιο του ιδρώτα των καλυτέρων» ανέφερε. Η Δέσποινα μέχρι το 2009 που έφυγε από τη ζωή «έζησε στην Ευρώπη και την Αφρική, γνώρισε τον Βενιζέλο, τον βασιλιά Γεώργιο Β’, τον Καραμανλή, τον Ντε Γκωλ, τον Νάσερ, τον Αιζενχάουερ, παντρεύτηκε τον Τάκη Ροδόπουλο, μίσησε τα πολιτικά παρασκήνια κι έκανε πραγματικούς φίλους, απλούς ανθρώπους…» λέει ο «Ρεπόρτερ» πριν από 30 χρόνια στη βίλα της Σκοτίνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass