«Στηρίζουμε έμπρακτα τον κλάδο των αρτοποιών»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΠΙΖΙΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2022 16:00

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Γκούλιο και με τον γενικό γραμματέα της Συντεχνίας Λάρισας κ. Γεώργιο Ζαμπούρα πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αρτοποιών εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και τον κίνδυνο ανεπάρκειας πρώτων υλών που ελλοχεύει μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αμέσως μετά η κα Μπίζιου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας κ. Μιχάλη Μούσιο με τον οποίο συνεκτίμησαν την κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο των αρτοποιών, μετά και τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, τα οποία έχουν ως στόχο να ανακουφίσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς κατάστασης που δημιουργείται παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκρέκας για όλες τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις η κρατική επιδότηση στο ρεύμα, διπλασιάζεται και από 65€, η μεγαβατώρα (1000 kWh) θα επιδοτείται εφεξής με 13€. Ειδικά δε, για τα αρτοποιεία, η επιδότηση ανά μεγαβατώρα θα είναι πλέον 100€, ενώ αναδρομικά για τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η επιδότηση ανέρχεται σε 230€ ανά μεγαβατώρα. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής. «Η ικανοποίηση που εκφράζουν οι αρτοποιοί για τη στήριξη προς τον κλάδο τους, αποδεικνύει τα ευαίσθητα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης που με στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα στηρίζει τους πληττόμενους επαγγελματίες. Η πολιτική της στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα συνεχίζεται μέχρι να αποκλιμακωθούν οι τιμές στις διεθνείς αγορές ενέργειες. Η Κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει πιστή στο δόγμα «κανένας Έλληνας μόνος του», δήλωσε η κα Μπίζιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass