ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

Συνεδριάζει σήμερα η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 7:50

Συνεδριάζει στις 6 σήμερα το απόγευμα η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητηθεί για πρώτη φορά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και την «ανταρσία» συνολικά 39 βουλευτών στην ψηφοφορία για το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, ενόψει μάλιστα της αυριανής νέας κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή.

Αξίζει να τονιστεί ότι εκκρεμεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι την έχουν ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα τα 109 από τα 201 μέλη του σώματος, τα οποία παράλληλα εκφράζουν και τη συνολικότερη διαφωνία τους με τη συμφωνία.

Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται ασφαλώς και υπό τη σκιά της απόφασης της βουλευτή Λάρισας του κόμματος Ηρώς Διώτη να ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στη σημερινή συνεδρίαση οι τοποθετήσεις των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν θέλησαν να αναφερθούν ανοιχτά στις εξελίξεις, ιδιαίτερα εκείνων που δεν τάσσονται υπέρ της συμφωνίας, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία του 17μελούς οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα παραστεί και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Νίκος Σκορίνης, υπεύθυνος για τις οργανώσεις Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σειρά Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος, περίπου 20 στον αριθμό, έχουν ήδη συνεδριάσει καταλήγοντας υπέρ της μίας ή της άλλης τάσης στις οποίες φαίνεται ότι έχει διαχωριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, μεθαύριο Πέμπτη, αναμένεται να οριστεί η συνέλευση των μελών της οργάνωσης Λάρισας του κόμματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

* Στο περιθώριο των παραπάνω εξελίξεων ανακοίνωση εξέδωσε χθες το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αναφερόμενο στα διαδραματιζόμενα, με ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη διατήρησης της ενότητας του κόμματος ώστε να μην καταστεί... παρένθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Είναι γεγονός πως οδηγούμαστε σε μια νέα εποχή όπου τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη. Το σήμερα δεν είναι όπως το χθες και το αύριο δεν θα είναι όπως το σήμερα. Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο όλος ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να είναι απών, δεν μπορεί να είναι παρένθεση. Το χρωστάει στη χώρα, στον λαό της, στους λαούς της Ευρώπης, στην Αριστερά. Ο μόνος πόλεμος που χάνεται, είναι αυτός που δεν δίνεται».

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass