ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

Επιτροπή αλληλεγγύης για συνταξιούχους

* Παρέμβαση σε τρόφιμα και πλειστηριασμούς

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 7:49

Του Δημήτρη Βάλλα

Φωτ.: Λεωνίδας Τζεκας

Στη σύσταση επιτροπής αλληλεγγύης προχώρησαν χθες οι συνταξιούχοι του Νομού Λάρισας θέλοντας να συμβάλουν στα προβλήματα των μελών τους που αντιμετωπίζουν ακόμα και θέματα διαβίωσης αλλά και μελλοντικών εξώσεων από τα σπίτια τους.

Οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Σωματείων του Νομού συγκεντρώθηκαν χθες στο Επιμελητήριο όπου και αναφέρθηκαν στα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου επισημαίνοντας ότι η επιτροπή αναλαμβάνει άμεσα δράση και θα δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα και τηλέφωνα, ώστε όποιος έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες να απευθύνεται σε αυτούς.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων κάνοντας ακόμα μια φορά λόγο για νέα αντιλαϊκά μέτρα τόνισαν ότι το 3ο μνημόνιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή, διατηρεί τα δύο προηγούμενα μνημόνια και φέρνει νέα αβάσταχτα αντισυνταξιουχικά και αντιλαϊκά μέτρα για να προστεθούν στα αρχικά, δεν αφήνει τίποτε από ό,τι με τη δουλειά μας, το μόχθο και τον ιδρώτα μας αποκτήσαμε.

«Έρχονται, κατεληξαν, νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις. Οι επικουρικές θα εξαφανισθούν μέσα από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Το ΕΚΑΣ καταργείται. Αυξάνονται οι κρατήσεις για την υγεία που θα υπολογίζεται στο αρχικό ποσό της σύνταξης. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η φορολογία, ο ΦΠΑ αυξάνονται παντού. Νέες περικοπές σε φάρμακα υγεία. Σταθερά μειώνεται η χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία από τον κρατικό προϋπολογισμό και ο κατάλογος θα γίνεται ατελείωτος.

Εδώ μας έφτασαν οι πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν τον δρόμο της Ε.Ε., θυσιάζουν τους συνταξιούχους και τα παιδιά μας για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Μας έφτασαν στο σημείο να μην μπορούμε να εισπράξουμε ούτε τις συντάξεις μας, τη ζωοφόρο μας πηγή που πληρώσαμε με αίμα, κόπο και τις θυσίες μιας ζωής.

Τώρα χρειάζεται πιο ενωτικά, δυναμικά, αποφασιστικά, να οργανώσουμε τη μαζική μας παρουσία και δράση σε συμμαχία με τα παιδιά μας, τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας απέναντι στη βαρβαρότητα του άδικου πολιτικού συστήματος και τις πολιτικές του.

Η ΣΕΑ καλεί τους συνταξιούχους να γραφτούν, να οργανωθούν στα σωματεία τους σε κάθε περιοχή της χώρας, να δυναμώσουμε την ενότητά μας. Να μην επιτρέπουμε στις δυνάμεις του συστήματος να μας διαχωρίζουν. Να αποκτάμε μέσα από αυτή τη δράση και συμμετοχή ενημέρωση, γνώση, εμπειρία, χρήσιμα εφόδια στους δύσκολους καιρούς που έρχονται...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass