ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πανέτοιμος ο Δήμος Τυρνάβου για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

* Προβληματισμός για τις ρευματοκλοπές που καθίστανται επικίνδυνες για ανθρώπινες ζωές

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2018 22:22

Η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τυρνάβου έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπως κάθε χρόνο αυτή την περίοδο με θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση κινδύνων ενόψει αντιπυρικής περιόδου έτους 2018.

Συζητήθηκαν θέματα για την καλύτερη απόδοση των μέτρων πολιτικής προστασίας και η περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά τη συνάντηση επικαιροποιήθηκε και έχει ήδη αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς το ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, εξαιτίας δασικών πυρκαγιών το οποίο περιλαμβάνει καταστάσεις υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τυρνάβου και υπηρεσιών του Δήμου. Κατάσταση μηχανημάτων, υδροφόρων και ιδιωτικών μηχανημάτων του Δήμου Τυρνάβου.

Ακόμα, επανελέγχθηκαν τα σημεία υδροληψίας των πυροσβεστικών οχημάτων όπως πυροσβεστικοί κρουνοί στα όρια ευθύνης του Δήμου από τη ΔΕΥΑΤ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική. Αποφασίστηκε να αντιμετωπισθεί από τους αρμόδιους φορείς (ΔΕΗ κτλ.) η ρευματοκλοπή στον οικισμό των ΡΟΜΑ Τυρνάβου διότι σε επικείμενες πυρκαγιές (περίπου 10 μικρές κάθε χρόνο), που ξεσπούν συχνά τους θερινούς μήνες στον χώρο αυτό, αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τους πολίτες και τους πυροσβέστες. Στα μέτρα του δυνατού, να ενισχυθεί η παρουσία πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή του οικισμού των ΡΟΜΑ ειδικά όταν υπάρχει επιφυλακή λόγω συνθηκών.

Επίσης ο στρατός έχει στον προγραμματισμό του, μετά από αίτημα του Δήμου, την επισκευή – συντήρηση του αγροτικού δρόμου, Δημοτική γεώτρηση – Αυχένας περιοχής «ΒΑΡΙΕΣ» στην επαρχιακή οδό Κουτσοχείρου κτημ. περιφέρειας Δαμασίου με διάθεση μηχανήματος από το 730 ΤΜΧ Αμπελώνα διότι αποτελεί κύρια οδό πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων για ανάσχεση πυρκαγιών στην περιοχή αυτή.

Έχουν αποσταλεί επιστολές σε οικοπεδούχους μέσα στον αστικό ιστό για καθαρισμό ξερόχορτων, καθώς και επισημαίνεται σε ιδιοκτήτες μεγάλων εμποροβιοτεχνικών εγκαταστάσεων να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τις εγκαταστάσεις τους ώστε να αποφευχθούν πυρκαγιές που θα τις απειλήσουν.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση ότι ο Δήμος Τυρνάβου εκμηδένισε τις ανεξέλεγκτες χωματερές με διακοπή πρόσβασης σε αυτές αλλά χρειάζεται η επίβλεψη όλων των χώρων απόθεσης απορριμμάτων που δυστυχώς δημιουργούνται και δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Φέτος τις ημέρες επιφυλακής με δείκτη επικινδυνότητας 3 ή 4 θα υπάρχουν εθελοντές με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας

στην περιοχή της Ροδιάς – Γκουνταμάνι μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας. Στην περιοχή Δαμασίου -Δαμασουλίου μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Για την καλύτερη απόδοση των μέτρων συμφωνήθηκε ως απαραίτητη προϋπόθεση η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων με τον Δήμο Τυρνάβου να παρέχει κάθε στήριξη στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τσιόπας, ο δασάρχης Λάρισας κ. Δημήτρης Τσιόφας, ο διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου Σεραφείμ Μπίρδας αστυνόμος Α΄, ο υποδιοικητής διοίκησης Π.Υ. Λάρισας πύραρχος Ζήσης Μπρούζας, ο αντιπύραρχος, διοικητής Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Λάρισας Νικόλαος Μητσογιάννης, η δασολόγος Μπάκαβου Νατάσα,

ο ταγματάρχης Μηχανικού Παραθύρας Πέτρος υποδιοικητής 730 ΤΜΧ Αμπελώνα, ο ανθιπασπιστής Μηχανικού Βαγιονέτας Νικόλαος 730 ΤΜΧ Αμπελώνα. Επίσης το μέλος, διευθύντρια Περιβάλλοντος του Δήμου Τυρνάβου κ. Θεοδώρα Γιουβρή και ο προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολ. Προστασίας του Δήμου Τυρνάβου κ. Γιάννης Πουρνάρας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass