ΠΛΗΘΗ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η Μεγάλη Παρασκευή στην Αγιά

* Αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς

Δημοσίευση: 07 Απρ 2018 22:00

Κορύφωση του Θείου Δράματος χθες Μεγάλη Παρασκευή και στις εκκλησίες του Δήμου Αγιάς, όπως άλλωστε κι όλης της χώρας, εψάλη, το πρωί, η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ακολούθησε η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου.

Εκατοντάδες πιστοί, ντόπιοι και επισκέπτες, βρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Αντωνίων, στους ενοριακούς ναούς του Αγίου Γεωργίου και του Τιμίου Προδρόμου και στους ναούς των χωριών της ευρύτερης περιοχής, όπου με ιδιαίτερη κατάνυξη προσκύνησαν τους Επιταφίους, τους οποίους από νωρίς και με ξεχωριστή φροντίδα οι γυναίκες ξεκίνησαν να στολίζουν.

Η κίνηση στην κεντρική αγορά της κωμόπολης, δυστυχώς δεν ήταν η προσδοκώμενη. Την τιμητική τους είχαν κρεοπωλεία, μανάβικα και σούπερ μάρκετ, ενώ αρκετά καλή ήταν και η παρουσία του κόσμου σε καφετέριες και τσιπουράδικα.

Μεγάλη συζήτηση, ωστόσο, έγινε μεταξύ των εμπόρων για το ότι η λαϊκή αγορά (της οποίας η κανονική λειτουργία είναι κάθε Παρασκευή) λειτούργησε,  ενώ ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, ενώ το σύνηθες (πλην της περσινής χρονιάς) είναι να μετατίθεται για το Μεγάλο Σάββατο, οι πάγκοι της ήταν ανοιχτοί και εξυπηρετούνταν ο κόσμος από πολύ νωρίς το πρωί παραβλέποντας το ότι η αγορά θα άνοιγε μετά τη μία το μεσημέρι αλλά και την εντολή του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς για άνοιγμα μετά το πέρας της πρωινής ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών.

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, μάλιστα, έστειλε από τη Μεγάλη Τρίτη, χωρίς να τύχει της αναμενόμενης ανταπόκρισης, σχετική αναφορά – αίτηση προς τον Δήμο Αγιάς, με κοινοποίηση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, επισημαίνοντας τα εξής «Όπως είναι ευρέως γνωστό, επί σειρά δεκαετιών, εθιμικά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, η λαϊκή αγορά λαμβάνει χώρα στην Αγιά την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου. Μόλις πέρυσι και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση επί του θέματος, αιφνιδιαστικά η μέρα διεξαγωγής της λαϊκής μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή από το Μεγάλο Σάββατο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη αντίδραση στον εμπορικό κόσμο, καθότι, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, καθώς και η απασχόληση των υπαλλήλων, επιτρέπεται μετά τη 1 μ.μ. Παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ότι θα ανακαλέσουν την άκαιρη και αναιτιολόγητη τούτη απόφαση, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου γίνεται αποδέκτης έωλων υποσχέσεων.

Ενόψει των ανωτέρω και συνεκτιμώντας το γεγονός ότι εύλογα προσδοκάται από τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας η αύξηση της αγοραστικής κίνησης τις ημέρες τούτες, η απόφαση αυτή παρεμποδίζει αθέμιτα την εκπλήρωση αυτής της προσδοκίας. Έστω την τελευταία στιγμή, και μετά την πάροδο ενός έτους υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων, η Δημοτική Αρχή οφείλει να ενσκήψει στο εκτιθέμενο ζήτημα, με υπευθυνότητα, ανακαλώντας πάραυτα, την ανωτέρω αναιτιολόγητη απόφασή της».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass