ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Στο ΕΣΠΑ το νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή

* Σε δύο εβδομάδες υπογράφεται η σύμβαση για το βόρειο τμήμα που θα παραδοθεί σε 20 μήνες – «Μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη» τονίζει ο κ. Κων. Αγοραστός

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2018 22:14

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας εντάχθηκε χθες, το έργο που αφορά στο νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή μετατρέποντας σε ασφαλή δρόμο, την επικίνδυνη για τις κατοικημένες περιοχές της Λάρισας, παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Το νότιο (τρίτο) τμήμα της λεωφόρου αφορά στο τμήμα από το ύψος του στρατιωτικού εργοστασίου (303 ΠΕΒ) έως το ύψος εμπορικού κέντρου (Pantheon Plaza) και η ένταξή του στο ΕΣΠΑ έγινε χθες με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Να διευκρινισθεί πως σε δύο εβδομάδες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου στο βόρειο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή, από τη φονική διασταύρωση της παλαιάς εθνικής Λάρισας – Βόλου έως την είσοδο της 110 Πτέρυγας Μάχης, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μήνες.

«Πρόκειται για μεγάλα έργα που αλλάζουν την πόλη» τονίζει στην «Ε» ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός. Προσθέτοντας ότι «είναι έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, είναι έργα με πυξίδα τον άνθρωπο και την ασφαλή μετακίνησή του, αναμορφώνουν την πόλη ενώ η υλοποίησή τους δημιουργεί θέσεις εργασίας».

ΝΟΤΙΟ

Το νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή είναι έργο προϋπολογισμού 12,5 εκατ. ευρώ το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Το έργο όπως σημειώνεται στην τεχνική περιγραφή «αφορά στην κατασκευή του οδικού τμήματος της λεωφόρου Καραμανλή (Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας –Θεσσαλονίκης), από τον ισόπεδο κόμβο με την Οδό Σεμερτζίδη έως και την προσαρμογή στον ισόπεδο κόμβο με την Οδό Διγενή, με την κατασκευή τριών κυκλικών κόμβων καθώς και του αντίστοιχου παράπλευρου δικτύου. Το συνολικό μήκος της αρτηρίας ανέρχεται σε 2,40km, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμογών της στην υφιστάμενη οδό στην αρχή και το τέλος της».

ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Οι κυκλικοί κόμβοι θα γίνουν, ο πρώτος στη διασταύρωση με την οδό Σεμερτζίδη όπου θα καταργηθεί ο υφιστάμενος σηματοδοτούμενος κόμβος.

Ο δεύτερος στη διασταύρωση με την οδό Φερεκύδη όπου «με την κατασκευή του ισόπεδου κόμβου παρέχεται η σύνδεση της οδού Φερεκύδη, και κατ΄ επέκταση της οδού Φαρσάλων με την οδό Καραμανλή (μετά τη διάνοιξη της οδού Φερεκύδη) και παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα αναστροφής στην αρτηρία».

Ο τρίτος κόμβος θα γίνει στη διασταύρωση με την οδό Αμουρίου. Όπως σημειώνεται στην τεχνική περιγραφή «με την κατασκευή του ισόπεδου κόμβου παρέχεται η σύνδεση της οδού Αμουρίου και κατ΄ επέκταση της οδού Φαρσάλων με την οδό Καραμανλή (μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Αμουρίου), η ασφαλής επικοινωνία των εκατέρωθεν της αρτηρίας περιοχών, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα αναστροφής στην αρτηρία για την καλύτερη λειτουργία αυτής και των παραπλεύρων».

Ουσιαστικά, με τη διάνοιξη των προαναφερόμενων οδών, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης από την οδό Φαρσάλων στη λεωφόρο Καραμανλή και από άλλα σημεία «ψηλότερα» της διασταύρωσης στο ύψος του Στρατοπέδου Μπουγά.

Να σημειωθεί τέλος ότι για την εξυπηρέτηση παρόδιων ιδιοκτησιών και όμορων περιοχών, προβλέπεται η κατασκευή παράπλευρων οδών μονής κατεύθυνσης. Όπως και η δημιουργία «ενός δικτύου κίνησης πεζών με την κατασκευή πεζοδρομίων στο σύνολο του έργου, που οριοθετείται με την κατασκευή σε κατάλληλα σημεία διαβάσεων πεζών και σηματοδότηση των πεζοδιαβάσεων της κεντρικής αρτηρίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πεζών και την αποφυγή ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης εγκάρσιας διάβασης της αρτηρίας και των παράπλευρων οδών».

Να σημειωθεί τέλος ότι το νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή – από τους δρόμους με ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο - αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών, καθώς συνδέεται με τη νέα εθνική οδό (ΑΘΕ), την εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και την εθνική οδό Λάρισας - Τρικάλων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass