ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ

Απομάκρυνση των βαρέων οχημάτων από τον Άγιο Γεώργιο

* Συνεργασία Μάξ. Χαρακόπουλου – Απ. Καλογιάννη για την οδό Βόλου

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2018 21:12
Από τη συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους της συνοικίας Από τη συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους της συνοικίας

Την επέκταση του περιφερειακού δρόμου από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ έως την παλαιά εθνική Λάρισας – Βόλου έτσι ώστε να αποφευχθεί η κίνηση βαρέων οχημάτων μέσα από τη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, ζήτησαν χθες – μεταξύ άλλων - από τον δήμαρχο Λάρισας Απ. Καλογιάννη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της συνοικίας.

Η χθεσινή συνάντηση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο επαφών των κατοίκων της συνοικίας με τοπικούς άρχοντες μετά και τον τραγικό θάνατο, την περασμένη Τετάρτη, 28χρονης ποδηλάτισσας η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου με τη λεωφόρο Καραμανλή.

Επαφές που θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες με επαφές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και στην τοπική ΕΛ.ΑΣ.. Οι εκπρόσωποι των κατοίκων ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίσουν προσωρινά τη συνοικία αλλά και μέτρων που θα επιλύσουν οριστικά το πρόβλημα της κίνησης φορτηγών μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, δρόμος που επιλέγεται από φορτηγά με αφορμή και το θέμα των διοδίων όπως τονίσθηκε στη χθεσινή συνάντηση.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Το πλαίσιο των αιτημάτων φορέων της συνοικίας έθεσαν, ο εφημέριος του ναού του Αγίου Γεωργίου π. Νικόδημος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της συνοικίας Γ. Χατζής.

Οι προτάσεις, όπως τονίζεται στο υπόμνημα των κατοίκων που παραδόθηκε στον κ. Καλογιάννη, «οι οποίες ευελπιστούμε ότι θα εξομαλύνουν την κατάσταση και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων είναι οι εξής:

Να χαρακτηριστεί η οδός Βόλου ως αστικός δρόμος. Να πραγματοποιηθεί η επέκταση του Περιφερειακού δρόμου από τον κόμβο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ προς την Οδό Βόλου. Να εξεταστεί η υλοποίηση των προτάσεων της μελέτης των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Λάρισας, για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας της οδού Βόλου.

Επίσπευση της έναρξης της κατασκευής κυκλικού κόμβου (round about), στη διασταύρωση των οδών Βόλου και Κ. Καραμανλή. Να κατασκευαστεί υπόγεια διάβαση πεζών και ποδηλάτων για τη διέλευση της οδού Κ.Καραμανλή.

Δημιουργία κυκλικού κόμβου στην είσοδο της πόλης στις οδούς Βόλου και Σικελιανού ή κανονική λειτουργία των υπαρχόντων φωτεινών σηματοδοτών. Δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην οδό Κάρλας. Να τοποθετηθεί σήμανση στην οδό Δούκα για την υποχρεωτική κίνηση των οχημάτων βαρέως τύπου προς την Οδό Κ.Καραμανλή».

ΕΘΝΙΚΗ

Ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε εξαρχής ότι δεν είναι εφικτός ο αποχαρακτηρισμός της οδού, από εθνική σε αστική οδό, καθώς προϋποθέτει τον χαρακτηρισμό άλλης οδού στη θέσης της (ως εθνική).

Για τον νέο δρόμο που θα συνδέει τον κόμβο «Βιοκαρπέτ» με την περιοχή της 110 Πτέρυγας Μάχης, όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λαρισαίων, επισημάνθηκε ότι «ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι μακροπρόθεσμος».

Συμφωνήθηκε ωστόσο ότι αυτό το αίτημα «πρέπει να αποτελέσει την επιδίωξη της συνοικίας και της πόλης» ενώ τονίσθηκε επίσης ότι «η διαχείριση του προβλήματος απαιτεί τη συνεργασία και τη συνέργεια φορέων τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο».

Για το θέμα της σήμανσης ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι σύντομα θα έχει στη διάθεσή του τις προτάσεις Υπηρεσιών του Δήμου και δεσμεύθηκε να τις συζητήσει στο πλαίσιο νέας συνάντησης που θα έχει με κατοίκους, κατά την επίσκεψή του στη συνοικία.

Στη χθεσινή συνάντηση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γ. Σούλτης και Δημ. Μαβίδης και ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Κ. Ζέβλας αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι φορέων της συνοικίας θίγοντας επίσης επιμέρους θέματα.

Ο Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Για το ίδιο θέμα συναντήθηκαν χθες ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, μετά και την επιστολή του κ. Χαρακόπουλου με την οποία καλούσε τον κ. Καλογιάννη, να διερευνήσει τη δυνατότητα ανάληψης πρωτοβουλίας με στόχο τον προγραμματισμό σύσκεψης στο Υπουργείο Υποδομών.

Στη συνάντηση, που έγινε στο δημαρχείο, τονίστηκε ότι «το πρόβλημα και οι λύσεις απαιτούν συνεργασίες και συνέργειες, αφού είναι δεδομένο ότι στην υπόθεση εμπλέκονται με διαφορετικούς τρόπους αρχές και υπηρεσίες, σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο».

Επίσης, «αντηλλάγησαν απόψεις και για τη χάραξη του μεσομακροπρόθεσμου σχεδιασμού για τη δρομολόγηση οριστικών λύσεων για την παράκαμψη της πόλης από οχήματα βαρέως τύπου».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι κ. Χαρακόπουλος και Καλογιάννης συμφώνησαν ότι «η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανακατασκευή της οδού Καραμανλή από την οδό Βόλου μέχρι την οδό Αγιάς θα βοηθήσει σημαντικά στην άμβλυνση του προβλήματος».

 Συμφωνήθηκε επίσης «να επιδιωχθεί η πραγματοποίηση σύσκεψης στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, αφού υπάρξει ενημέρωση όλων των βουλευτών και των εμπλεκομένων παραγόντων».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass