ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Σε εγρήγορση για την τουρκική προκλητικότητα

*«Παλιά εργαλεία στη νέα εποχή» δήλωσε με αφορμή την υπόθεση Novartis *Επαφές με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2018 23:00

«Καλούμε την κυβέρνηση σε εγρήγορση, σε διαρκείς επαφές με τα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα και εφαρμογή όλων των αναγκαίων διπλωματικών και πολιτικών μέτρων αποτροπής

που έχει στη διάθεσή της η χώρα» τόνισε από τη Λάρισα, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Μιχ. Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τις νέες τουρκικές προκλήσεις, εκφράζοντας παράλληλα «την έντονη ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται για μια ακόμη φορά στο Αιγαίο».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε χθες στη Λάρισα στο πλαίσιο των επαφών τού Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους φορέων με σκοπό την ανάδειξη των θέσεων του Κινήματος ενόψει και του συνεδρίου τον ερχόμενο Μάρτιο.  

Νωρίτερα, σχολίασε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος», πλαισιωμένος από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κων. Μπαργιώτα, τον πρώην υπουργό Φίλ. Σαχινίδη, τον πρώην βουλευτή ΔΗΜΑΡ Θωμ. Ψύρρα, τον γραμματέα της ΝΕ Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Βαγγ. Γιαννούλα και την εκπρόσωπο των «Κινήσεων Πολιτών», Φανή Αγορίτσα.

Για να ξεκινήσει την αναφορά του στις εξελίξεις από τα ελληνοτουρκικά σημειώνοντας ότι «πρωτίστως θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται για μια ακόμη φορά στο Αιγαίο. Ένταση που προκαλούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο της επιθετικότητας που διακρίνει τελευταία το καθεστώς Ερντογάν το οποίο έχει ανοίξει μέτωπα με τους γειτονικούς λαούς συμπεριφερόμενο με απίστευτο θράσος και πολλές απειλές.

Από το Αφρίν και τους Κούρδους μέχρι το Βόρειο Ιράκ και τη Βόρειο Συρία και από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο κυριαρχεί μια ένταση που στόχο έχει την αποσταθεροποίηση της περιοχής με αντίτιμο όπως πιστεύουν τη δική τους σταθεροποίηση. Εκφράζουμε επίσης την ανησυχία μας για την τουρκική επιθετικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ και την παρεμπόδιση του Saipem να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στη περιοχή.

ΑΞΟΝΕΣ

«Η πολιτική του Κινήματος Αλλαγής» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσιάζοντας τις θέσεις του πολιτικού φορέα «στηρίζεται σε τρεις πυλώνες. Ο πρώτος αφορά στην επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας και της κάθε περιφέρειας με βάση τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα

Μπορούμε επιστρέφοντας με ταχύτητα σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα με δυναμικές επενδύσεις, την απασχόληση με καλές θέσεις εργασίας».

Κλειδί για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων αποτελεί η πολιτική και φορολογική σταθερότητα, η κανονικότητα στη λειτουργία τω θεσμών και του κράτους δικαίου, η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση». «Θέλουμε να επισημάνουμε τον υπαρκτό κίνδυνο που συνεπάγεται η εφαρμοζόμενη σήμερα αναπτυξιακή πολιτική που οδηγεί σε οικονομική στασιμότητα, καθυστέρηση στην ανάπτυξη, κακής ποιότητας θέσεις εργασίας, στα ύψη η φορολογία, ανύπαρκτες δημόσιες επενδυτικές δαπάνες πάντα στη λογική της διανομής του λεγόμενου μερίσματος που οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια και την εξάρτηση από επιδόματα».

«Αυτή είναι πολιτική αναδιανομής φτώχειας και αχρήστευση εκατοντάδων χιλιάδων ταλαντούχων ανθρώπων που διψάνε για δημιουργία. Με αυτού του είδους τις πολιτικές θα συρθούν στη φτώχεια και την ανέχεια, δυο γενιές Ελλήνων».

ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ

«Ο δεύτερος πυλώνας» πρόσθεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ «της πολιτικής μας πατάει στον σκληρό πυρήνα της ιστορικής προοδευτικής παράταξης και τη σχέση του με τα λαϊκά στρώματα όπως αυτή προσδιορίστηκε στη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία από τις πολιτικές που εφήρμοσε το ΠΑΣΟΚ στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής μας η στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας, των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, τους ανήμπορους να εργαστούν, τη νέα γενιά καθώς και την ταλαιπωρημένη πλέον γενιά των εκατομμυρίων χαμηλοσυνταξιούχων που ζουν στα όρια της φτώχειας. Αποτελεί υψηλή προτεραιότητα η αναζωογόνηση των δομών της δημόσιας υγείας.

Αν πραγματικά υπήρχε στοιχειώδης πρόνοια και πολιτική κοινωνική ευαισθησία η κυβέρνηση έπρεπε πρωτίστως από το λεγόμενο μέρισμα να εξοπλίσει όλες τις ΜΕΘ της χώρας ώστε να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι αφημένοι στη μαύρη μοίρα τους.

Ο τρίτος πυλώνας σχετίζεται με τη λειτουργία των θεσμών, την ποιότητα και ενίσχυση της δημοκρατίας. Η θεσμική λειτουργία του πολιτικού συστήματος, η διαφάνεια, η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η ουσιαστική και περαιτέρω αποκέντρωση και ενίσχυση της περιφέρειας, η υγιής λειτουργία των συνδικαλιστικού κινήματος στο πλαίσιο της προαγωγής της συμμετοχής είναι ορισμένες από τις σημαντικές μας πολιτικές. Αποτελεί επίσης για μας αναγκαία συνθήκη για το μέλλον η ενότητα του ελληνικού λαού. Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος» κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

SIEMENS

Για την υπόθεση Siemens και ειδικότερα για την εξέλιξη που αφορά στο πού κατέληξαν τα χρήματα που πήρε ο κ. Τσουκάτος, ο κ. Χρυσοχοΐδης μεταξύ άλλων τόνισε πως «το ζητούμενο είναι να κλείσει αυτή η υπόθεση με βάση το Σύνταγμα, τους νόμους, την ποινική δικονομία και όλη την αποδεικτική διαδικασία».

NOVARTIS

Για την υπόθεση Novartis ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε πως «είναι ένα διεθνές ζήτημα που αφορά σε 150 χώρες και κινήθηκε από τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών και καλά κάνει το FBI και ψάχνει αυτές τις υποθέσεις.

Αφορά και τη χώρα μας και σωστά διερευνάται. Το ερώτημα είναι πώς διερευνάται. Όταν κατηγορείς κάποιον άνθρωπο πρέπει να του φέρεις κάποιες ενδείξεις, κάποια στοιχεία. Εάν δεν τα έχεις αυτά τότε προφανώς έχεις άλλο σκοπό. Τα έχουμε ζήσει αυτά πολλά χρόνια, τα έχουμε ξαναζήσει και μάλιστα είναι παλιά εργαλεία στη νέα εποχή.

Γιατί κατηγορούνται άνθρωποι χωρίς στοιχεία; Εάν υπάρχουν τα στοιχεία, συνέχισε, τότε προφανώς όλοι μαζί θα πούμε να πάνε να δικαστούν και να καταδικαστούν και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο για τέτοιου είδους αδικήματα. Αλλά όταν δεν υπάρχουν στοιχεία, ούτε καν ενδείξεις, τότε προφανώς υπάρχει κάτι χειρότερο, η χειραγώγηση της δικαιοσύνης κι αυτό είναι ό,τι πιο απεχθές στη δημοκρατία».

ΕΠΑΦΕΣ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Λάρισα, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημ. Γιαννακόπουλο, με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρο Αιμ. Νταγιάννη. Τέλος συναντήθηκε με τη νέα ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. όπως και με συνδικαλιστές, της Ένωσης Αξιωματικών και της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass