ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Αποθήκη – «συνεργείο» κλεμμένων αυτοκινήτων

* Στα ρούχα της έκρυβε 39χρονη δεσμίδες με χαρτονομίσματα

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2018 15:42

Ένα ζευγάρι Ρομά συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της κλοπής, αποδοχής -διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αφού σε ειδικά διαμορφωμένη αποθήκη βρέθηκε επιμελώς φυλασσόμενο ένα αγροτικό αυτοκίνητο που είχε κλαπεί νωρίτερα από το Λόφο Φαρσάλων.

Η αποθήκη λειτουργούσε ως χώρος αποσυναρμολόγησης και τροποποίησης αυτοκινήτων με τον 41χρονο να έχει παρέμβει ήδη στο κλεμμένο αγροτικό.

Η 39χρονη σύζυγος του συλληφθέντα έκρυβε επιμελώς στα ρούχα της δύο δεσμίδες των 50 ευρώ. Η πρώτη δεσμίδα είχε 40 χαρτονομίσματα, ενώ η δεύτερη είχε άλλα 5 χαρτονομίσματα εκ των οποίων το ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ ήταν αμφιβόλου γνησιότητας.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν «στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 41χρονος και μία 39χρονη, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής - διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων και της παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία των δραστών αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένη αποθήκη, την οποία ο 41χρονος χρησιμοποιούσε ως χώρο αποσυναρμολόγησης - τροποποίησης οχημάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, 45χρονου ημεδαπού, το οποίο είχε αφαιρεθεί τις πρωινές ώρες χθες από περιοχή των Φαρσάλων και έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του 41χρονου δράστη.

Οι γνήσιες πινακίδες κυκλοφορίας του αφαιρεθέντος οχήματος, οι οποίες έφεραν φθορά λόγω καύσης, εξαρτήματα – ανταλλακτικά και κλειδιά διαφόρων τύπων οχημάτων, διάφορα εργαλεία όπως φιάλη υγρού καυσίμου με σύστημα κοπής μετάλλων, ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα (αναβατόριο) για ανέλκυση αντικειμένων μεγάλου βάρους κ.α., καθώς και ηλεκτρικές συσκευές, των οποίων η προέλευση διερευνάται.

Επιπλέον, στην κατοχή της 39χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα των δραστών, καθώς και ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο όπως εξακριβώθηκε ήταν αμφιβόλου γνησιότητας.

Το αφαιρεθέν αυτοκίνητο αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου «προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους στην τέλεση παρόμοιων αδικημάτων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass