ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ευχές και δώρα σε οικογένεια Σύριων προσφύγων

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2018 16:20

Δώρα και ευχές αντάλλαξε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Δημήτρη Δεληγιάννη με την πρώτη οικογένεια προσφύγων που εγκαταστάθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση-ESTIA.

Το πρόγραμμα ESTIA υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων «ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος μοίρασαν δώρα στα παιδιά της οικογένειας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο το καλωσόρισμά τους στη φιλόξενη κοινωνία της Λάρισας. Η οικογένεια των Σύριων προσφύγων από την πλευρά της εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων και των στελεχών του προγράμματος ESTIA με ευχές, καφέ και παραδοσιακά συριακά γλυκά. Ακολούθησε συζήτηση  για τα προβλήματα της παραμονής στο Κουτσόχερο, ενώ η οικογένεια εξέφρασε την αισιοδοξία της μετά από τη μετεγκατάστασή τους σε ειδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα μέσα στον πολεοδομικό ιστό της Λάρισας. Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της ένταξης των προσφύγων στην τοπική κοινωνία της Λάρισας, που είναι και ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος ESTIA.

To πρόγραμμα ESTIA συνεχίζεται και στον καινούριο χρόνο, φιλοδοξώντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα στέγασης των προσφύγων, μέσα από την ομαλή μετεγκατάσταση από τους χώρους συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε διαμερίσματα σε 16 διαφορετικές πόλεις, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο κομμάτι της ομαλής ένταξής τους στην κάθε τοπική κοινωνία». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο http://estia.unhcr.gr ή να επικοινωνήσει με τη ΔΗΚΕΛ στο 2410-661727.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass