ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Προσφεύγουν για τα μελλούμενα στη …Βασιλειάδου!

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2017 22:10

«Φτιάξε καφέ να στον πω», άκουγαν όσοι μεγάλωσαν σε γειτονιές και χωριά. Παντού υπήρχε μια γιαγιά, μια θεία, μια γειτόνισσα που ήταν πρόθυμη να «διαβάσει» το φλιτζάνι.

Πάντοτε έλεγε λίγα από αυτά που ήδη γνώριζε και στη συνέχεια ερμήνευε τα σύμβολα που άφηνε το κατακάθι του καφέ. Πουλιά, γράμματα, έρωτες, γάμους, χρήματα, ταξίδια μα και αρρώστιες έβλεπε όποιος είχε το χάρισμα να διαβάζει το μέλλον.

Με τα χρόνια όμως κάποιοι το έκαναν επάγγελμα, άνοιξαν καταστήματα, διαμόρφωσαν χώρους. Άλλοι πιστεύουν, και άλλοι όχι, άλλοι χλευάζουν και άλλοι δίνουν την περιουσία τους για να τους προβλέψουν το μέλλον. Κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το χάρισμα και άλλοι ότι τους εκμεταλλεύονται. Αχνιστό καφέ σέρβιρε στο σπίτι του, στη Λάρισα και 38χρονος που τελικά συνελήφθη από την Αστυνομία με την κατηγορία της απάτης.

Οι περισσότεροι πελάτες τέτοιων χώρων, που ασχολούνται με τα μελλούμενα είναι γυναίκες και λιγότερο άντρες. Συνήθως δουλεύουν με ραντεβού. «Απευθύνεσαι σε ανθρώπους που γνωρίζουν από φλιτζάνι όταν περνάς κάτι δύσκολο», δηλώνει η Α.Κ. για να προσθέσει «μπορεί να έχεις χωρίσει από τον φίλο σου, να μην θες να τα λες άλλο στους δικούς σου και να θες να δεις στο φλιτζάνι τι θα γίνει. Λειτουργεί ως παρηγοριά. Συζητάς, ψάχνεις για μια λύση».

Άλλοι πάλι ενδιαφέρονται για τα επαγγελματικά τους, τα δικά τους ή των παιδιών τους. «Ο γιος μου ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργος. Τον έβλεπα να στενοχωριέται και δεν ήξερα τι να κάνω», αναφέρει η Κ.Π. και συνεχίζει «γι’ αυτό ένα πρωί πήρα το φλιτζάνι του και πήγα για να το διαβάσουν. Μου έδωσαν κουράγιο». Τα ερωτηματικά για το αύριο δεν σταματούν ποτέ, όπως και η αβεβαιότητα οδηγούν αρκετούς στην πόρτα της σύγχρονης Γεωργίας Βασιλειάδου.

 Η τιμή για τον καφέ είναι σχεδόν παντού η ίδια, 20 ευρώ ζητούν από την πελάτισσα για να της φτιάξουν το ρόφημα και να της πουν τα μελλούμενα. Υπάρχουν όμως και άλλες περιπτώσεις που δεν μένουν στο κατακάθι του καφέ, προτείνουν άλλες λύσεις με φυλαχτά και ξόρκια «η απάτη ξεκινά από το σημείο που θα σου πουν ότι μπορούν να κάνουν διάφορες παρεμβάσεις. Με μάγια, μαντζούνια και νυχτερίδες ότι μπορούν να λύσουν και να δέσουν καταστάσεις», δηλώνει η Β.Τ. αναφερόμενη στα όσα επικαλούνται κάποιοι προκειμένου να εκμεταλλευτούν και να εξαπατήσουν άλλους ανθρώπους.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass