ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Στη ΔΕΘ για αξιολόγηση και εργασιακά

Μίσθωση λεωφορείων για το συλλαλητήριο του Σαββάτου

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2017 22:15
Από τη σύσκεψη ΔΣ σωματείων της ΑΔΕΔΥ Λάρισας Από τη σύσκεψη ΔΣ σωματείων της ΑΔΕΔΥ Λάρισας

Στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη, θα μετάσχουν Λαρισαίοι δημόσιοι υπάλληλοι με απόφαση του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων που μεταξύ άλλων αφορούν στην αξιολόγηση, το μισθολογικό αλλά και σε συνταξιοδοτικά θέματα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου το ερχόμενο Σάββατο, χθες το απόγευμα διοργανώθηκε στη Λάρισα σύσκεψη με τη συμμετοχή Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων της τοπικής ΑΔΕΔΥ παρουσία του προεδρεύοντα της δημοσιοϋπαλληλικής ένωσης, Γιάννη Πάιδα.

Νωρίτερα ο κ. Πάιδας, σε συνέντευξη Τύπου αποσαφήνισε την «κατηγορηματική αντίθεση του κλάδου στην επιχειρούμενη αξιολόγηση από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ολγα Γεροβασίλη, καθώς το 80% των εργαζομένων απείχε της διαδικασίας.

Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί τα 2/3 των στελεχών στην εκπαίδευση για παράδειγμα» πρόσθεσε ο κ. Πάιδας για να τονίσει πως «πρόκειται για εγκάθετους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αν δεν προηγηθεί αξιοκρατική επιλογή στελεχών δεν θα μετάσχουμε σε μια αξιολόγηση από κομματικούς εγκάθετους» καταγγέλλοντας «μεθόδους άσκησης πίεσης» με προσχήματα όπως μπόνους, κινητικότητα, δικαίωμα μετάθεσης ή απόσπασης κλπ.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ, περιλαμβάνονται αιτήματα όπως το «ξεπάγωμα» του μισθολογίου», της διατήρησης επιδομάτων συζύγου και τέκνων που καταργούνται από 1/1/19, της μη υλοποίησης νέων περικοπών σε συντάξεις παλαιών και νέων ασφαλισμένων όπως και της κατάργησης της «κατάπτυστης διάταξης» του νόμου Κατρούγκαλου που αφορά στις συντάξεις χηρείας.

Τέλος η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί την άμεση κάλυψη των οργανικών θέσεων ειδικά σε τομείς όπως η παιδεία και η υγεία αλλά και την «αξιοκρατική πρόσληψη των συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ αντί να είναι όμηροι, πολιτικών και αιρετών για ψηφοθηρικούς λόγους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ Δημ. Παπαποστόλου σημείωσε πως «η συγκυβέρνηση συνεχίζει την εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δικαιωμάτων.

Η υπερφορολόγηση, η ανεργία, η «μαύρη» και αδήλωτη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα funds και οι κατασχέσεις σπιτιών, αποτελούν την πολιτική μιας κυβέρνησης πλήρως υποταγμένης στους δανειστές.

Ο επανυπολογισμός των ήδη αποδιδόμενων συντάξεων θα οδηγήσει σε νέα δραματική μείωση των συντάξεων. Η αξιολόγηση είναι πλήρως συνδεδεμένη με τις συνολικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο, τα νέα οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων, στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης του Δημοσίου και της μισθολογικής καθήλωσης των εργαζομένων.

Η υπουργός κ. Γεροβασίλη σχεδιάζει τιμωρητικά μέτρα: Όποιος δεν αξιολογηθεί δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις κρίσεις των προϊσταμένων, παρά το γεγονός ότι κατά την πρώτη εφαρμογή του νόμου δεν μετρά η αξιολόγηση στις κρίσεις.

Αντί να κάνει το αυτονόητο, που προβλέπει ο ν4369, να προχωρήσει πρώτα στην επιλογή των προϊσταμένων και μετά στην αξιολόγηση, επιλέγει για μια ακόμη φορά τιμωρητικά μέτρα για τους εργαζόμενους. Είναι βέβαιο ότι και αυτή η προσπάθεια θα πέσει στο κενό, όπως και οι προηγούμενες τρεις. Εμείς οι εργαζόμενοι, δε θα συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, σε μια περίοδο μάλιστα που διευρύνονται οι κοινωνικές ανάγκες και αντικειμενικά μεγαλώνουν οι δυνατότητες ικανοποίησής τους.

Διεκδικούμε να μπει τέρμα στις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεών μας. Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις σε Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση και Κοινωνικές Δομές καθώς και την κατάργηση της ελαστικής, της ενοικιαζόμενης και της εκ περιτροπής εργασίας» κατέληξε ο κ. Παπαποστόλου σημειώνοντας ότι η Ε.Γ. του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη συμμετοχή στη συγκέντρωση-συλλαλητήριο που οργανώνουν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Καλώντας «όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την κινητοποίηση. Για τον σκοπό αυτό λεωφορεία θα αναχωρήσουν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 2.00 μ.μ. από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass