ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΛΙΟ

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι του Δήμου Λάρισας

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2017 22:37

Απλήρωτοι παραμένουν 235 συμβασιούχοι στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Λάρισας, που υπέγραψαν νέες συμβάσεις μετά την τελευταία απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου.

Μέχρι χθες τα εντάλματα πληρωμής δεν είχαν εγκριθεί από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Λάρισας, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους του νομού να ζητά την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής καθώς οι 235 συμβασιούχοι, έχουν υπογράψει συμβάσεις, από τις 12 και τις 19 Ιουλίου.

Η διοίκηση του Συλλόγου ενημέρωσε χθες τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για την εξέλιξη καθώς πρόκειται για εργαζόμενους οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους απασχολούνται στην καθαριότητα. Είναι οι εργαζόμενοι, όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζ. Γκαραλιάκος, οι συμβάσεις των οποίων ανανεώθηκαν με αφορμή «θέματα δημόσιας υγείας» και «από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί».

Από την πλευρά του Δήμου διευκρινίζεται πως τα εντάλματα κατατέθηκαν στον Επίτροπο, εκδόθηκαν οι καταστάσεις μισθοδοσίας και αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Από το Σωματείο Εργαζομένων όπως και από τους ίδιους συμβασιούχους εκφράζεται ωστόσο η αγωνία πως η τυχόν νέα καθυστέρηση στην έγκριση των ενταλμάτων θα καθυστερήσει κατά έναν πρόσθετο μήνα τη μισθοδοσία τους.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ

Σε αντίθεση με τους 235 συμβασιούχους, χθες έγινε τέλος γνωστό ότι, θα πληρωθούν τελικά οι 16 συμβασιούχοι που απασχολούνταν κυρίως στον τομέα Η/Μ του Δήμου Λάρισας και οι συμβάσεις των οποίων αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Οι συμβασιούχοι αυτής της κατηγορίας παρέμεναν απλήρωτοι από τις 8 Απριλίου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα εξοφληθούν μέχρι και την τελευταία ημέρα που εργάσθηκαν.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Με αφορμή τέλος το θέμα των προσλήψεων, μέσω ΑΣΕΠ, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι «προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 4479/2017, που αφορά στην απασχόληση συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ή το αργότερο μέχρι την 31.3.2018, το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας την Εγκύκλιο αρ. 23 με ΑΔΑ: ΩΑΙ5465ΧΘ7-ΩΗΒ».

Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass