ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

Διακανονισμοί για χρέη στη ΔΕΥΑ Τυρνάβου

*Διαφορετικά θα γίνουν διακοπές υδροδότησης

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2017 22:00
Οι σύγχρονες υδατοδεξαμενές και τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΤ στον Προφήτη Ηλία Τυρνάβου Οι σύγχρονες υδατοδεξαμενές και τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΤ στον Προφήτη Ηλία Τυρνάβου

 «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» λέει σοφά ο λαός και μάλλον η ίδια σκέψη επικρατεί στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τυρνάβου (ΔΕΥΑΤ) σε ό,τι αφορά στις οφειλές καταναλωτών προς αυτή. Τα χρέη συνιστούν ένα μεγάλο πρόβλημα για την επιχείρηση και δεν είναι θέμα λίγων ετών αλλά τουλάχιστον 15ετίας.

Παράλληλα τα τελευταία χρόνια φυσάει στη ΔΕΥΑ Τυρνάβου ένας άνεμος αισιοδοξίας αφού κατορθώνει να προσφέρει ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα νερά σε επίπεδο χώρας με τις πλέον χαμηλές χρεώσεις.

Στο πλαίσιο του «συμμαζέματος» αυτών των χρεών και πριν προβεί στην έσχατη λύση που είναι η διακοπή του νερού, η επιχείρηση με επιστολή της προς τους οφειλέτες καταναλωτές τούς προτρέπει να επισκεφθούν τα γραφεία της και να προχωρήσουν σε πληρωμές ή και διακανονισμό των οφειλών τους.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια από την πλευρά της ΔΕΥΑΤ να συμμαζέψει την επιχείρηση και να κάνει σωστή διαχείριση των οικονομικών της. Δυστυχώς πολλοί καταναλωτές δεν είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους με αποτέλεσμα την τελευταία 15ετία να έχουν συσσωρευτεί πάρα πολλές οφειλές των καταναλωτών νερού ύδρευσης προς τη ΔΕΥΑΤ. Με δεδομένο ότι από την 1-1-2015 στο τιμολόγιο του νερού δεν επιβάλλεται πλέον ο φόρος 80% αλλά και ούτε η πάγια χρέωση δεν υπάρχει πλέον κανένα επιχείρημα να επικαλεστεί κάποιος ο οποίος οφείλει και δεν πληρώνει.

Επίσης ο κ. Σαρχώσης σημειώνει ότι την τελευταία 3ετία η επιχείρηση έχει μειώσει τα λειτουργικά έξοδά της κατά 30%. Δεν οφείλει σε τρίτους, όπως ΔΕΗ, ΕΦΚΑ κλπ., ενώ υποχρεώνεται να απαιτήσει τις οφειλές από τους καταναλωτές προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της προς τους καταναλωτές.

Στο ίδιο επίπεδο και η δήλωση του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΤ κ. Σταύρου Τσαγκαράκου ο οποίος σημειώνει ότι «Η ΔΕΥΑ Τυρνάβου προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στον τομέα της ύδρευσης σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους του Δήμου Τυρνάβου. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό μεν αλλά έχει κόστος από την άντλησή του έως την παροχή στη βρύση του καταναλωτή. Στο σύνολό τους οι καταναλωτές είμαστε συνυπόχρεοι ισότιμα στην αποπληρωμή αυτού του κόστους. Η αποπληρωμή ή ο διακανονισμός της οφειλής των λογαριασμών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, δίνουν την αναγκαία ρευστότητα στην επιχείρηση για τη συνεχή προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής προς όλους τους κατοίκους. Η άρνηση της ισότιμης διευθέτησης της οφειλής προς τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου θα επιφέρει αναγκαστικά την τήρηση του κανονισμού ύδρευσης της επιχείρησης».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass