ΣΗΜΕΡΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Τιμάται η αγροτική εξέγερση στο Κιλελέρ

* Αγροτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο Κιλελέρ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:07

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή, η επίσημη εκδήλωση μνήμης των 105 χρόνων, από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών, το 1910.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συνδιοργανωτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Κιλελέρ, στις 11:00 έχει οριστεί η άφιξη των επισήμων, στις 11:30 η επιμνημόσυνη δέηση και ακολουθούν: Καλωσόρισμα του δημάρχου Κιλελέρ κ. Αθανασίου Νασιακόπουλου, χαιρετισμοί εκπροσώπων της Ένωσης Νέων Αγροτών Λάρισας, Συνεταιριστικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, Συνεταιριστικών και Συνδικαλιστικών Κεντρικών Οργανώσεων (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ) και πολιτικών κομμάτων, ομιλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού και ομιλία του αν. υπουργού κ. Βαγγ. Αποστόλου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνων.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Στο πλαίσιο του εορτασμού, χθες, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στον χώρο του παλιού δημαρχείου Κιλελέρ, κατά την οποία χαιρετισμό έκανε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Δεσπόπουλος, αναφέροντας τη σημαντικότητα να διατηρούνται οι μνήμες, ενώ σε χαιρετισμό του και ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θαν. Νασιακόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Κιλελέρ παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν στον χώρο της γεωργίας. Έχουμε την πεποίθηση ότι στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι επιβεβλημένη η σύμπραξη μεταξύ των παραγωγών γεωργών, οι συνέργειες γενικότερα στον πρωτογενή τομέα και ο ορθολογικός συνεργατισμός. Αυτές οι αρχές πρέπει να αποτελούν τον οδηγό για την εξέλιξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Υλοποιώντας τις σύγχρονες δράσεις εκτιμούμε ότι οι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος παραγωγής, να αποκτήσουν ένα σταθερό εισόδημα ενισχύοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των αγροτικών τους εκμεταλλεύσεων και να αναδείξουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους».

Ακολούθησαν ενημερωτικές ομιλίες για αγροτικά θέματα, από καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Λάρισας και συγκεκριμένα, το θέμα «Εκμηχάνιση συγκομιδής δένδρων και εφαρμογή μεταβλητής λίπανσης» παρουσίασε ο κ. Θ Γέμτος (Π.Θ.), για την εφαρμογή γεωργίας ακριβείας μίλησε ο κ. Α. Μαρκινός (Π.Θ.), «Εδαφογενή παθογόνα δενδρωδών καλλιεργειών, ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Ε Βέλιος (Π.Θ.), σε συστήματα κατεργασίας εδάφους και οικονομικότητα των καλλιεργειών, αναφέρθηκε ο κ. Χ. Καβαλάρης(Π.Θ.), ενώ τέλος το θέμα «Λιβάδια και κτηνοτροφία» παρουσίασε ο κ. Μ. Βραχνάκης (ΤΕΙ).

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νασιακόπουλος, δεσμεύθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας να διοργανώσει παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον για την ενημέρωση και τη στήριξη των αγροτών.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass