ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ» ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΛΑΡΙΣΑ»

Μια πτώχευση, οι σταθμεύσεις και η πολυνομία

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2015 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:07

Την αλληλοαναιρούμενη πολυνομία ή τη γραφειοκρατία κατά άλλους, επιβεβαιώνουν τα επί 10μηνο... «προσωρινά» σταθμευμένα φορτηγά αυτοκίνητα τα σούπερ μάρκετ «Λάρισα», αλυσίδα καταστημάτων που έκλεισε τον Ιούνιο του 2014, οδηγώντας στην ανεργία περί τους 600 εργαζόμενους.

Περίοικοι των σούπερ μάρκετ, προσπαθούν σήμερα να βρούνε λύσεις με τα φορτηγά αυτοκίνητα της επιχείρησης ζητώντας την απομάκρυνσή τους αφού, μετά από μήνες ακινησίας, έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης ενώ στην περίπτωση του καταστήματος της 28ης Οκτωβρίου, το πρόχειρα σταθμευμένο φορτηγό... «μαγνητίζει» οδηγούς που επίσης σταθμεύουν προσωρινά στο πεζοδρόμιο.

Η επιχείρηση έκλεισε πριν από 10 μήνες ενώ οι πρώην εργαζόμενοι σε αυτήν, αναμένουν τη δικαστική απόφαση για το ζήτημα της πτώχευσης, απόφαση που θα εκδοθεί μετά το Πάσχα. Μπροστά στο οδυνηρό για τους εργαζόμενους αποτέλεσμα της ανεργίας ή το οικονομικό ναυάγιο για τους ιδιοκτήτες, το τελευταίο που θα μπορούσε να σκεφθεί κάποιος ήταν το παρκάρισμα των σταθμευμένων φορτηγών.

Στην περίπτωση του καταστήματος της οδού Διονύσου για παράδειγμα, το αυτοκίνητο - θυμίζοντας με θλίψη αλλοτινές εποχές ευημερίας – είναι σταθμευμένο επί του πεζοδρομίου... «κανονικά» ή τουλάχιστον δεν εμποδίζει τη διέλευση πεζών, αλλά στην περίπτωση του καταστήματος επί της 28ης Οκτωβρίου, οι πεζοί αγανακτούν για το πρόχειρα σταθμευμένο φορτηγάκι.

Αν το αυτοκίνητο είναι... προσωρινά σταθμευμένο σε πεζοδρόμιο, τότε το Τμήμα Τροχαίας έχει ήδη βεβαιώσει την παράβαση της παράνομης στάθμευσης. Αλλά εδώ, σήμερα, «δεν υπάρχει»... οδηγός ή ιδιοκτήτης, ο οποίος θα συνετισθεί από τη βεβαίωση της παράβασης και την επόμενη φορά θα παρκάρει νόμιμα.

Εάν το αυτοκίνητο είναι εγκαταλελειμμένο, τότε η απομάκρυνσή του αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου Λαρισαίων, σύμφωνα με τη νεότερη νομοθεσία, όπως διευκρινίζεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο δήμος σε συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας (αναζήτηση στοιχείων ιδιοκτήτη κ.λπ.) επικολλά στον υαλοθώρακα του αυτοκινήτου τη σχετική απόφαση υποχρεωτικής απομάκρυνσης, απόφαση που εκτελείται δύο μήνες μετά την κοινοποίησή της.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση τα φορτηγά αυτοκίνητα των σούπερ μάρκετ Λάρισας δεν μπορούν να θεωρηθούν εγκαταλειμμένα καθώς φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας, άρα θα πρέπει να αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης τους και να τα απομακρύνει.

Από τη μια η πολυνομία και από την άλλη, η αναμονή της απόφασης που θα ξεκαθαρίσει δικαστικά το θέμα της πτώχευσης και πιθανώς και των περιουσιακών στοιχείων, διαιωνίζει μια κατάσταση με τους περιοίκους να αναζητούν κάποια λύση.

Εστω της προσωρινής μετακίνησης των αυτοκινήτων που εμποδίζουν, είτε σε χώρο του δήμου – είτε σε χώρο της ΕΛ.ΑΣ., έως ότου ξεκαθαρίσει και νομικά, ποιανού είναι τα φορτηγά ή τέλος πάντων, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να τα μετακινήσει. Εφόσον βεβαίως είναι δυνατό να τεθούν σε λειτουργία μετά από τόσους μήνες ακινησίας.

Τα καθισμένα ελαστικά του φορτηγού επί της 28ης Οκτωβρίου, «πρασίνισαν» ήδη από τα αγριόχορτα που φύτρωσαν με την πάροδο του χρόνου. Όπως και οι γείτονες... «συνήθισαν» πλέον να παρακάμπτουν το σταθμευμένο αυτοκίνητο με νεαρές μητέρες να κάνουν ελιγμούς, μεταφέροντας με τα παιδιά τους...

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass