Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

«Δεν ισχύουν πρόστιμα στην Αλεξανδρινή»

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2017 22:05
Να μην ανησυχούν για νέα πρόστιμα διαβεβαιώνει ο πρόεδρος κ. Η. Κίτσος και η διοίκηση του συλλόγου της Αλεξανδρινής Να μην ανησυχούν για νέα πρόστιμα διαβεβαιώνει ο πρόεδρος κ. Η. Κίτσος και η διοίκηση του συλλόγου της Αλεξανδρινής

Σαφείς διαβεβαιώσεις δίνει με δηλώσεις του προς την «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου των κατοίκων της Αλεξανδρινής κ. Ηλίας Κίτσος, με αφορμή παράπονα πολιτών για τα ειδοποιητήρια της Πολεοδομίας Αγιάς και την επιβολή νέων προστίμων στους κατοίκους – ιδιοκτήτες της Αλεξανδρινής. Ο κ. Ηλίας Κίτσος και το Δ.Σ. αναφέρουν ότι τα νέα πρόστιμα που με ειδοποιητήρια απέστειλε η πολεοδομία Αγιάς δεν ισχύουν και αναστέλλονται μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς και παραχώρησης τίτλων.

Αυτό έγινε με την υπ. αριθμ. 35/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αγιάς η οποία κάνει δεκτή την με αριθμό πρωτοκόλλου 2264/ 27/3/2017 σχετική γνωμοδότηση όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και όπως αυτή αναφέρεται στο εισηγητικό κομμάτι.

Κατά συνέπεια δεν υφίσταται θέμα άλλων ενεργειών ως προς αυτό.

Επίσης τονίζεται ότι είναι γνωστό ότι με το νόμο 2386/1996, άρθρο 28 παρ. 3 έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αυτό με βάση συμβιβαστική απόφαση του Νομικού Συμβουλίου Γης που έγινε δεκτή από τους δικαιοπάροχους και ως αποτέλεσμα είχε την ψήφιση του Νόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Κίτσο ο Νόμος είναι λειτουργικός και απαιτητικός και οφείλουν να τον εφαρμόσουν εκείνοι που έχουν την αρμοδιότητα. Είναι δε σαφές ότι δεν μπορεί να γίνουν πράξεις διοικητικής αποβολής, να συνταχτούν πρωτόκολλα κατεδάφισης και να επιβληθούν νέα πρόστιμα. Επομένως κατ’ αρχήν δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας. Σε κάθε περίπτωση όμως ο σύλλογος είναι εδώ και θα κάνει ό,τι πρέπει και επιβάλλεται.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος της Αλεξανδρινής από τον Απρίλιο του 2015 έχει κάνει επανειλημμένα γνωστά τα παραπάνω στον Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας. Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιούσιας έδωσε εντολή για συνέχιση της εξέτασης των αιτήσεων και προετοιμασία των υπηρεσιών όπως είναι η Κτηματική Υπηρεσία Λάρισας με σκοπό την έκδοση τίτλων. Στις 6 Απριλίου του 2016 με θέμα «Παραχώρηση Ακινήτων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων άρθρο 28 του Ν.2386/1996» επανέρχεται και διευκρινίζει ότι υπάρχει σύμφωνη γνώμη των υπουργών για ΔΕΑ (διυπουργική).

Ακόμα στις 5 Φεβρουαρίου του 2016 η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Υπηρεσιών (Κτηματική) ζητά διευκρινίσεις για την έκδοση τίτλων. Στις 25 Φεβρουαρίου του 2016 έχει ήδη εκφραστεί ενυπόγραφα η σύμφωνη γνώμη των υπουργών για ΔΕΑ, μερικής ανάκλησης για το ΒΚ 1114 από το ΤΑΥΠΕΔ.

Τέλος σε συνάντηση υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών πριν τρεις μήνες με τη νέα γενική γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας δίδεται η διαβεβαίωση ότι ως τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη ρύθμιση για τη λύση του προβλήματος των τίτλων «πράγμα που μας έκαναν σκεπτικούς και εν τω μεταξύ δρομολογούμε νέες πρωτοβουλίες και ενέργειες», συνεχίζει ο κ. Κίτσος στην «Ε».

Ο σύλλογος έχοντας υπόψη αυτό προχωράει μπροστά. Θέλει, επιδιώκει και παλεύει για λύση τώρα.

Και ο πρόεδρος της Αλεξανδρινής επισημαίνει: «Δεν ασχολούμαστε με υπομνήματα απλών μελών και μεμονωμένων ατόμων που κινούνται έξω από τα συλλογικά όργανα. Στις γενικές συνελεύσεις όλα τα παραπάνω έχουν διευκρινιστεί από κάθε άποψη και μάλιστα σε αυτή του Μαρτίου ο νομικός σύμβουλος κ. Βασίλης Κούτας έδωσε απαντήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις συναντήσεις στα υπουργεία δεκαεπτά μέχρι τώρα παρευρίσκονταν τόσος ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας όσο και ο νομικός σύμβουλος κ. Βασίλης Κούτας.

Με την ευκαιρία εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εμπιστοσύνη των κατοίκων στης Αλεξανδρινής, τη μαζική συμμετοχή τους στις Γενικές Συνελεύσεις

Στο τραπέζι βρίσκονται όλα τα θέματα. Τέλος ευχαριστούμε για το έμπρακτο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, για την επίλυση των προβλημάτων της Αλεξανδρινής».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass