ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σύνδεση με το φυσικό αέριο μέσα στο 2017

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2017 11:50
Από τη σύσκεψη στο δημαρχείο για το φυσικό αέριο στον Τύρναβο Από τη σύσκεψη στο δημαρχείο για το φυσικό αέριο στον Τύρναβο

Ένα βήμα πιο κοντά να συνδεθούν με το φυσικό αέριο μέχρι το τέλος του χρόνου βρίσκονται η πόλη του Τυρνάβου και ο Αμπελώνας. Με πρωτοβουλία του δημάρχου Τυρνάβου οι διαδικασίες επιταχύνονται και στο τέλος του χρόνου θα είναι πλέον εφικτή η σύνδεση με φυσικό αέριο τόσο από ιδιώτες όσο και από δημοτικά κτίρια και σχολεία.

Η έλευση του φυσικού αερίου στην πόλη του Τυρνάβου είναι βέβαιο πως θα ανακουφίσει οικονομικά τόσο τους πολίτες όσο και τον ίδιο τον Δήμο Τυρνάβου αφού π.χ. το κόστος της θέρμανσης στα δημοτικά κτίρια αλλά και τα σχολεία θα μειωθεί με βάση τις σημερινές τιμές τουλάχιστον κατά 30%.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία προήδρευε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός με τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με το κλιμάκιο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης -Θεσσαλίας A.E.) ανέλυσαν χάρτες της πόλης του Τυρνάβου, όπου υπάρχουν δημοτικά οικόπεδα για να εγκατασταθούν οι δεξαμενές συμπίεσης και αποσυμπίεσης του φυσικού αερίου. Οι χώροι έχουν βρεθεί ωστόσο δεν έχει ληφθεί ακόμη η τελική απόφαση η οποία αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι στη συνέχεια αρχίζουν άμεσα οι εργασίες τόσο της κατασκευής των δεξαμενών όσο και του δικτύου διανομής του αερίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση χθες στην «Ε», σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν υπόγειες σωληνώσεις περιμετρικά της πόλης του Τυρνάβου σε βάθος ενός μέτρου και στη συνέχεια οι σωληνώσεις θα επεκτείνονται στους κάθετους δρόμους προς το κέντρο ανάλογα και με το ενδιαφέρον των πολιτών να συνδεθούν. Επίσης το επόμενο διάστημα η εταιρία διανομής του φυσικού αερίου θα ανακοινώσει τους τρόπους με τους οποίους θα γίνεται η ενημέρωση των ενδιαφερομένων αλλά και πώς θα γίνονται οι αιτήσεις σύνδεσης.

Από την πλευρά της εταιρίας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Α.Ε συμμετείχαν στη σύσκεψη οι: Δαμιανίδης Χρήστος διευθυντής

Διαχείρισης Δικτύου, Άμεσης Επέμβασης και Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Περιοχής Θεσσαλίας, Πώποτας Δημήτριος διευθυντής Κατασκευών Δικτύου Περιοχής Θεσσαλίας, Κούτουλας Ιωάννης, υπεύθυνος Εξυπηρέτησης Πελατών Διανομής Θεσσαλίας και Σινάνης Ευάγγελος ειδικός Ανάπτυξης Δικτύου και Μεγάλων Πελατών.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass