ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ «Η ΑΡΩΓΗ»

Ο εθελοντισμός είναι προσφορά ψυχής

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2017 14:05

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε ο δραστήριος Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αρωγή» του Αμπελώνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο κέντρο «Γαζέτας» έγιναν επίσης οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Νωρίτερα τελέστηκε αγιασμός και αρτοκλασία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Κουκούλης ανέπτυξε τις δράσεις του συλλόγου την τελευταία διετία και την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

 Ο κ. Κουκούλης σημείωσε επίσης ότι «εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Ο εθελοντισμός δεν είναι ζήτημα επιβολής. Είναι προσφορά ψυχής. Όλοι μαζί λοιπόν, να κάνουμε τον εθελοντισμό πράξη, να κάνουμε τον εθελοντισμό στάση ζωής. Σας καλούμε να ενστερνιστείτε και να διαδώσετε την ιδέα του εθελοντισμού». Επίσης κάλεσε τους πολίτες να βρεθούν κοντά στο σύλλογο «για μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε το Δήμο μας την πιο εθελοντική πόλη άρα πιο άμεση, πιο προσιτή, πιο ζωντανή, πιο ανθρώπινη».

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η Αρωγή» καταξιώνεται στη συνείδηση των κατοίκων του Αμπελώνα, και όλο και περισσότεροι Αμπελωνίτες τον εμπιστεύονται για το κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο στόχος από την αρχή της λειτουργίας του συλλόγου. Η καλλιέργεια της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Ο κ. Κουκούλης ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν και στηρίζουν τις δράσεις του συλλόγου και ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους μαθητές και τους δασκάλους του 2ου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα για τη συγκέντρωση ρούχων και παπουτσιών και την προσφορά τους στο «Μαγαζάκι της Αλληλεγγύης».

Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου από την οποία προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου. Εξελέγησαν οι: Αναγνώστου Χαρίκλεια, Ανδρεοπούλου –Τζαφέρη Ιωάννα, Κουκούλης Γεώργιος, Μίχου – Χρυσοβέργη Κυριακούλα, Γκουγκουστάμος Δημήτριος και αναπληρωματικό μέλος Καφφές Αστέριος. Οι νεοεκλεγέντες μέσα σε χρονικό διάστημα 10 ημερών θα συνέλθουν για να συγκροτηθούν σε σώμα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αμπελώνα Κώστας Χρυσοβέργης, ο πρώην δήμαρχος Αμπελώνα Αθ. Χρυσοβέργης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα κ. Τούλα Μουγδή, μέλη και φίλοι του συλλόγου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass