ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

8 εκ. ευρώ για την αποχέτευση του Αμπελώνα

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2016 12:55

Συνεχίζεται από τον Δήμο Τυρνάβου και τη ΔΕΥΑΤ το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Αποχέτευσης του Αμπελώνα, το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στην πόλη του Αμπελώνα -ένα έργο που σταμάτησε στην πορεία της κατασκευής του.

Η Δημοτική Αρχή του Παναγιώτη Σαρχώση με τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου, όπου πρόεδρος είναι ο δήμαρχος και τη σημαντική συμβολή του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΤ κ. Σταύρου Τσαγκαράκου και των συνεργατών του στην επιχείρηση, έθεσε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του το 2014 ως προτεραιότητα τη συνέχιση και ολοκλήρωση αυτού του έργου, η παράδοση του οποίου σημαίνει αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές.

Εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί, το έργο «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου – Β Φάση (Ολοκλήρωση)».

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 7.970.448 ευρώ και θα κατασκευασθεί πλήρως έως το 2020. Ενώ το σύστημα αποχέτευσης του Αμπελώνα θα τεθεί σε λειτουργία από τους πρώτους μήνες του 2019. Στη νέα φάση θα κατασκευασθούν 53.000 μέτρα δικτύου και πέντε αντλιοστάσια προϋπολογισμού 7.129.298 ευρώ, ενώ με 841.149 ευρώ χρηματοδοτείται η ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού ο οποίος κατασκευάζεται την περίοδο αυτή και οι εργασίες ολοκλήρωσής του έχουν φθάσει έως σήμερα στο 80%.

Όπως είναι γνωστό κατά την πρώτη φάση του έργο την περίοδο 2013-2015, κατασκευάσθηκαν 25.000 μέτρα δικτύου και λόγω προβλημάτων της μελέτης το έργο σταμάτησε.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΔΕΥΑΤ Τυρνάβου και της Δημοτικής Αρχής έγινε πραγματικότητα η νέα ένταξη και χρηματοδότηση, ολοκληρώνοντας μια βασική υποδομή στην πόλη του Αμπελώνα.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, δήλωσε χθες στην «Ε» ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη θετική εξέλιξη της συνέχισης του έργου και από το ύψος της χρηματοδότησης, που διασφαλίζει την ολοκλήρωσή του. «Πιστεύω, τόνισε, ότι με το δίκτυο της αποχέτευσης ο Αμπελώνας αποκτά ένα βασικό έργο υποδομής, που επιλύει ζητήματα δημόσιας υγείας και επιπτώσεων στο περιβάλλον, εντάσσοντας την πόλη του Αμπελώνα στις πόλεις με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο».

Χθες στο δημαρχείο Τυρνάβου ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση της συνέχιση του έργου της αποχέτευσης από τον δήμαρχο Τυρνάβου και πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΤ κ. Σταύρο Τσαγκαράκο με την παρουσία της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλας Σουρλαντζή – Ζαχαράκη και των αντιδημάρχων κ. Γιώργου Κουτσοδήμου και Κώστα Χρυσοβέργη, προερχόμενων από τη Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass