ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΕΛΗΧΑ

«Δελήχεια» και φέτος στο Δαμάσι

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2016 16:00

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν προχθές Κυριακή τα «Δελήχεια» στο Δαμάσι Τυρνάβου. Οι κάτοικοι του χωριού αλλά και πολλοί απόδημοι Δαμασιώτες κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του «Δελήχειου Ιδρύματος». Η εκδήλωση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου υπό τη διεύθυνση του κ. Θέμη Σαμαντζή.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ευχήθηκε για τις άγιες και γιορτινές μέρες. Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη προσφορά προς τον τόπο των μεγάλων δωρητών – ευεργετών Αντωνίου και Ευαγγελίας Δεληχά. Ο κ. Σαρχώσης δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σωστή λειτουργία του «Δελήχειου» Ιδρύματος και την προσφορά στην τοπική κοινωνία του Δαμασίου.

Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα και από το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Σαρχώσης ανέλαβε και τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος. Στόχος της διοίκησης που ανέλαβε από το 2014 είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του ιδρύματος. Συγχάρηκε τους επιτυχόντες μαθητές στα ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου γιατί φέτος ο βρεφονηπιακός σταθμός έχει λιγότερα παιδιά με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργο Τσανάκα. Αμέσως μετά έγινε ομιλία από την προϊσταμένη του Βυζαντινού Τμήματος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Άννα Γιαλούρη με θέμα «Η ιστορία του κάστρου του Δαμασίου». Ακολούθησαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς όπου την επιμέλεια είχε ο κ. Πέτρος Δημάκης.

Από τα έσοδα του Δελήχειου Ιδρύματος βραβεύτηκαν οι φορείς: Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Εκπολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου, Αθλητικός Σύλλογος «Δαμασιακός», τοπικό πρακτορείο εφημερίδων, Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο, Παιδικός Σταθμός.

Ακολούθησαν βραβεία σε ανίψια, βαφτιστήρια και στους αριστεύσαντες μαθητές και επιτυχόντες του έτους 2015 -16, σύμφωνα με την αντίληψη του δωρητή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο ιερέας του χωριού π. Γεώργιος Τζήκας, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τσιόπας και Γιώργος Μπανταβάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Στέλιος Ροντούλης και Θεόδωρος Λάππας, η διευθύντρια Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σδρόλια, οι διευθυντές του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου «Αχιλλέας Τζάρτζανος κ. Τζένη Μπόραντα, του δημοτικού σχολείου κ. Γρηγόρης Λέτσιος και του νηπιαγωγείου κ. Αλεξία Σταυροπούλου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου κ. Γιώργος Μανίκας, τοπικοί σύμβουλοι, συγγενείς των δωρητών και πλήθος κόσμου. Τον συντονισμό είχε με επιτυχία η κ. Κωνσταντίνα Πολίτη.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass