ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΔΑΜΑΣΙΟΥ Ο ΑΘ. ΠΑΙΔΗΣ

Αυτοψία για τις ζημιές

Δημοσίευση: 02 Απρ 2016 8:23

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Επίσκεψη στα αμπέλια που πληγήκαν από τον παγετό του Σαββάτου 26 Μαρτίου 2016, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου και ιδιαίτερα στην Τοπική Κοινότητα Δαμασίου πραγματοποίησε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής όπου διαπίστωσε από κοντά το μεγάλο εύρος των καταστροφών στις καλλιέργειες.

Ο κ. Παιδής είχε επαφές με αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής και άκουσε από κοντά την αγωνία και την ανησυχία των παραγωγών για το μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας.

Μετά την επίσκεψη του ο περιφερειακός σύμβουλος μιλώντας στην «Ε» τόνισε τα εξής: «Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για τους παραγωγούς η παγωνιά των προηγούμενων ημερών προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές στις αμπελοκαλλιέργειες . Οι ζημιές ξεκινούν από το 50 % και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν το 100% . Το πλήγμα για τους παραγωγούς είναι πολύ μεγάλο καθώς τους περιορίζει και σε πολλές περιπτώσεις θα τους αφήσει χωρίς καθόλου εισόδημα για την φετινή χρονιά .

Είναι επείγουσα ανάγκη να επισπευτούν οι διαδικασίες του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών και την όσο δυνατόν ταχύτερη και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass