Κ. Μητσοτάκης στην «Ε»: Εκλογές εδώ και τώρα…

Δημοσίευση: 02 Απρ 2016 12:25 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Απρ 2016 12:37

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στην Ελευθερία

Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα Σάββατο, μία μέρα πριν τις εκλογικές διαδικασίες για τα κομματικά όργανα της ΝΔ (ΔΗΜΤΟ, σύνεδροι, ΟΝΝΕΔ) ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται από το μεσημέρι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, θα παραστεί σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο, ενώ το βράδυ στις 8μ.μ. θα μιλήσει στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ.

Σε αποκλειστική συνέντευξη του στην Ελευθερία (η οποία θα δημοσιευθεί στην κυριακάτικη έκδοση) και στον Γιώργο Ρούστα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγεί γιατί ζητά άμεσα εκλογές. «Όσο γρηγορότερα φύγει ο κ. Τσίπρας, τόσο καλύτερα για τη χώρα. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο τον κ. Τσίπρα και τη λύση πρέπει να τη δώσει ο λαός». Αναφορικά με την επίμαχη συζήτηση στη Βουλή για την διαπλοκή, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «είχε σηκώσει τον πήχη πολύ ψηλά και πέρασε από κάτω. Είχε πει θα μιλήσει με ονόματα και ούτε το όνομα του κ. Ψυχάρη δεν τόλμησε να εκστομίσει. Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος» δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «η στάση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής είναι να συσταθεί καταρχήν μια εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα που έκαναν σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Ζημίωσαν το λαό δεκάδες δις ευρώ και οφείλουν να απολογηθούν. Φοβούνται, όμως, τη διαφάνεια και την αλήθεια. Εμείς επιδιώκουμε τη διαφάνεια, γιατί είναι διαχρονική αξία. Για τους πάντες και τα πάντα».

Σχετικά με το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης, θεωρεί ότι θα είναι «ένα συνέδριο ριζικής ανανέωσης και επαναπροσδιορισμού από την αρχή του καταστατικού μας ώστε να γίνουμε μια σύγχρονη δημοκρατική κεντροδεξιά παράταξη».

Ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ απαντά σε ερωτήματα που αφορά στον έμπρακτο διαχωρισμός του κράτους από το κόμμα, μέσω και του νέου καταστατικού, για το τι θα πράξει η ΝΔ στα νομοσχέδια που έβγαλαν τον Ιανουάριο τους αγρότες στους δρόμους, ενώ διαβεβαιώνει ότι «κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, εκτός, αν κάποιος έχει προσληφθεί παράνομα».

Όσον αφορά στις αυριανές εκλογές για τα κομματικά όργανα, το μήνυμά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος απευθύνει ένα ισχυρό κάλεσμα για συμμετοχή των μελών της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη στελεχών, είναι το εξής: Είναι μια νέα αρχή για τη Νέα Δημοκρατία μπροστά στο συνέδριό μας, το οποίο είναι ένα συνέδριο ριζικής ανανέωσης και επαναπροσδιορισμού από την αρχή του καταστατικού μας ώστε να γίνουμε μια σύγχρονη δημοκρατική κεντροδεξιά παράταξη, πιο ελκυστική, ανοιχτή στην κοινωνία, ανοιχτή στις απόψεις, στα μέλη και στους φίλους μας. Η διαφορετικότητα και η πολυφωνία είναι δύναμή μας. Η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι πανίσχυρη και δεδομένη.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελευθερία στο αυριανό φύλλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass